Subiect "Pensionare anticipata" Deschis de Dedu Mariana la data: 05/18/2021 1:17am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensionare anticipata
Scris de: Dedu Mariana la data: 05/18/2021 1:17am
Gen:Feminin
Data nasterii:21.12.1964
Stagiul de cotizare:20
Alte date: 20 ani stagiu cotizatie
Intrebare: Buna ziua, Ma numesc Mariana Dedu si va rog frumos daca se potate sa ma lamuriti si pe mine in privinta pensionarii anticipate.

Avand in vedere situatia cu pandemia mi-am pierdut locul de munca ,plus ca in mediul in care am lucrat imi va fi greu sa mai fac fata si as vrea sa ma pesionez anticipat . Este posibil acest lucru daca atunci cand implinesc varasta de 58 de ani imi depun dosarul (luand in calcul faptul ca stagiul meu de cotizatie este de 20 ani ?
Re: Pensionare anticipata
Scris de: la pensie la data: 05/18/2021 1:41am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 21 septembrie 2027 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 9 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Nu este posibila pensionarea dv cu pensie anticipata partiala deoarece pentru aceasta trebuie sa indepliniti conditiile sa aveti varsta minima de 57 ani si 9 luni si sa aveti realizat stagiul complet de cotizare de 33 ani si 11 luni, iar dv nu puteti indeplini conditia de stagiu la varsta de 58 ani.
Re: Pensionare anticipata
Scris de: Valentina Popescu la data: 05/18/2021 5:55am
la pensie :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 21 septembrie 2027 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 9 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Nu este posibila pensionarea dv cu pensie anticipata partiala deoarece pentru aceasta trebuie sa indepliniti conditiile sa aveti varsta minima de 57 ani si 9 luni si sa aveti realizat stagiul complet de cotizare de 33 ani si 11 luni, iar dv nu puteti indeplini conditia de stagiu la varsta de 58 ani.[/quot

Sunt persoane care au pensie 1.800 de lei si mai si-au facut si handicap,ca de, asa prevede legea sa fie hamdicapati la 80 de ani,si primesc 2.800 lei/luna,mai mult decat o persoana care a lucrat in conditii de grupa I-a.
Sunt in aceea-si situatie ! Nu avem decat sa murim de foame,dua ce am platit timp de 33 de ani contributie la stat.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1