Subiect "in anul 2002 firma la care am lucrat nu a virat contributiile catre stat, acel an mi se considera vechime? firma nu mai exista a fost radiata in 2007" Deschis de Luiza Radulescu la data: 05/23/2021 6:47am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
in anul 2002 firma la care am lucrat nu a virat contributiile catre stat, acel an mi se considera vechime? firma nu mai exista a fost radiata in 2007
Scris de: Luiza Radulescu la data: 05/23/2021 6:47am
Daca in anul 2002 firma la care am lucrat nu a virat contributiile catre stat, acel an mi se considera vechime? firma nu mai exista a fost radiata in 2007
Re: in anul 2002 firma la care am lucrat nu a virat contributiile catre stat, acel an mi se considera vechime? firma nu mai exista a fost radiata in 2007
Scris de: GicaH la data: 05/23/2021 9:09am
Luiza Radulescu :
Daca in anul 2002 firma la care am lucrat nu a virat contributiile catre stat, acel an mi se considera vechime? firma nu mai exista a fost radiata in 2007

În carnetul de munca aveți trecuta perioada respectiva?
Normal, dacă a fost trecuta, carnetul de munca a fost scanat de CJP în 2010, deci ar trebui sa fie luata în considerare.
Dar, totuși, ca să fiți mai sigur puteți cere o adeverință la CJP cu contribuțiile pe o perioada care sa cuprindă și pe cea menționata de dumneavoastră.
Re: in anul 2002 firma la care am lucrat nu a virat contributiile catre stat, acel an mi se considera vechime? firma nu mai exista a fost radiata in 2007
Scris de: la pensie la data: 05/23/2021 10:56am
Actuala lege a pensiilor are la baza principiul contributivitatii care inseamna ca pensiile se cuvin in temeiul contributiilor de asigurari sociale platite, iar in art 19 alin (1) din legea pensiilor 263/2010, in vigoare, prevede ca : "Constituie stagiu de cotizare perioadele de timp pentru care asiguratii datoreaza si platesc contributii de asigurari sociale.
Deci daca in perioada respectiva angajatorul nu a platit contributia de asigurari sociale Casa de pensii nu va recunoaste stagiu de cotizare.
Scris de: Nicolae la data: 05/24/2021 3:53am
Luiza Radulescu :

In cazul radierii firma era obligata sa achite prioritar darile catre stat. Daca raspunsul CJP privind plata contributiilor pentru perioada vizata va fi negativ ar trebui sa consultati un avocat.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1