Subiect "calculare pensie" Deschis de ELENA SPINEANU la data: 06/24/2021 8:28am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calculare pensie
Scris de: ELENA SPINEANU la data: 06/24/2021 8:28am
Gen:M
Data nasterii:06.1956
Stagiul de cotizare:194 LUNI
Alte date:PERSOANA DIN AFARA COMUNITATII EUROPENE
Intrebare: Buna ziua, persoana a muncit in Romania cu contract de munca 9 ani si 6 luni. A avut Contract cu casa de Pensii6 Aani si 5 luni. Poate beneficia de pensie la limita de varsta?
Va multumesc
Am facut calculul pe contul meu. Puteti sa-mi dat un raspuns?
Re: calculare pensie
Scris de: la pensie la data: 06/24/2021 2:14pm
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere are dreptul la pensie pentru limita de varsta in luna iunie 2021 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In privinta programului de calcul completat avem urmatoarele observatii :
- In pagina de intrare nu ati completat caseta cu "Indicele de corectie". Daca iese la pensie pentru limita de varsta in luna iunie 2021 indicele de corectie este 1,41.
- Pe perioade lungi ati selectat codul "L" ceiace inseamna ca a primit salariu lunar fara sa completati suma pentru care s-a platit contributie de asigurari sociale (CAS).
Scris de: ELENA SPINEANU la data: 06/28/2021 2:30am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Buna ziua aveti dreptate, am completat indicele de corectie. Cum introduc in program doar contributia pt pensie in anii in care a fost contractul cu Casa de pensii? Va multumesc.
Scris de: la pensie la data: 06/28/2021 4:48am
In anii care stagiul de cotizare este realizat prin contract de asigurare sociala cu Casa de pensii selectati codul "L" si in coloana salarii nu introduceti contributia ci suma care a fost asigurata, pe care o gasiti in contractul de asigurare.
Scris de: ELENA SPINEANU la data: 06/28/2021 5:34am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Va multumesc
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1