Subiect "decizie pensie partiala si anulare" Deschis de Alexina Inaalexeioana1962 la data: 07/01/2021 1:11am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
decizie pensie partiala si anulare
Scris de: Alexina Inaalexeioana1962 la data: 07/01/2021 1:11am
Gen: Feminin
Data nasterii: 10.12.1962
Stagiul de cotizare: 35 ani si 2 luni
Alte date:
Intrebare: Pe 30 iunie 2020 am depus dosarul ptr pensionare anticipata partiala. Am primit decizia in aceeasi luna, pe data de 20. Deoarece suma calculata la acea vreme era nesatisfacatoare, am trimis la CASA DE PENSII ca doresc anularea deciziei. Nu am dus decizia la serviciu si am mai lucrat inca 1 an. Intrebarea mea este, daca depun un nou dosar pe 31 august ptr pensionare partiala anticipata, se calculeaza din nou cu vechimea si veniturile de la aceasta noua data, 31.08.2021, sau se pastreaza acelasi calcul de anul trecut si se micsoreaza doar procentul de penalizare? Va multuamesc anticipat!
Re: decizie pensie partiala si anulare
Scris de: la pensie la data: 07/01/2021 2:34am
Daca ati primit confirmarea anularii deciziei de pensionare din anul 2020 calculul va fi facut corespunzator datei din anul 2021 la care depuneti cererea de pensionare si dosarul de pensionare (daca acesta a fost retras dupa anularea deciziei). Adica vi se va lua in calculul punctajului pensiei si stagiul de cotizare ulterior anularii deciziei de pensionare iar calculul diminuarii pensiei anticipate partiale va fi facut cu perioada de anticipare diminuata cu 1 an si stagiul de cotizare mai mare cu 1 an.
Scris de: Alexina Inaalexeioana1962 la data: 07/01/2021 8:27am
Da, am primit confirmarea anularii deciziei, inclusiv actele pe care le depusesem. Inteleg ca se va face un alt calcul, ca si cand as depune dosarul de pensionare pentru prima data la 31.08.2021. Asta ar insemna o suma un pic mai mare fata de cea calculata anul trecut, la care se percepe un procent mai mic de penalizare.
Scris de: la pensie la data: 07/01/2021 8:44am
Ati inteles corect.
Scris de: Alexina Inaalexeioana1962 la data: 07/02/2021 3:55am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Multumesc frumos! Va doresc multa sanatate!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1