Subiect "Pensie anticipata" Deschis de Livia Ciungan la data: 07/05/2021 12:14am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie anticipata
Scris de: Livia Ciungan la data: 07/05/2021 12:14am
Gen:F
Data nasterii:24.05.1962
Stagiul de cotizare:21 in condiții normale(1987septembrie-2008 Decembrie) +11 ani program redus 4h și pensie gr.3 ( Octombrie 2009-August 2021)
Alte date: 4ani și jumătate facultate
Intrebare:Vreau să fac cerere de pensionare anticipată.
Cum se calculează pensia anticipată?
Se tine cont de perioada în care am lucrat cu program redus?
Ce penalități voi avea?
Re: Pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 07/05/2021 3:56am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 24 august 2024 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 3 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Nu puteti beneficia de pensie anticipata partiala, diminuata pentruca pentru aceasta trebuie sa aveti realizat stagiul complet de cotizare de 32 ani si 8 luni, fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru perioadele cat ati beneficiat de pensie de invaliditate si nici perioada facultatii.
Din pacate functionarii Casei de pensie nu iau in calculul stagiului complet de cotizare pentru pensia anticipata partiala nici perioada lucrata pe timpul pensiei de invaliditate.
Pensia de invaliditate este mai avantajoasa decat pensia anticipata partiala cu exceptia cazului in care aveti probleme cu incadrarea in gradul III de invaliditate.
Daca totusi sunteti obligata sa cereti pensie anticipata partiala cereti informatii la Casa de pensii daca au fost modificate instructiunile de calcul ale stagiului de cotizare realizat pe perioada pensiei de invaliditate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1