Subiect "RUGAMINTE" Deschis de STATIE FLOAREA la data: 07/08/2021 12:48am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
RUGAMINTE
Scris de: STATIE FLOAREA la data: 07/08/2021 12:48am
Gen:F
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:AM PRIMIT DECIZIA DE PENSIE PENTRU LIMITA DE VARSTA SI IN BULETINUL DE CALCUL SE MENTIONEAZA PERIOADA NECONTRIBUTIVA 3 ANI 7 LUNI SI 29 DE ZILE TOTAL
-D.L.NR 118/1990-STRAMUTARE
-PRIZ/DEP/PRIV.LIBERTATE
NU INTELEG CE VREA SA SPUNA REFERITOR LA ACEASTA PERIOADA NECONTRIBUTIVA
MULTUMESC .
Re: RUGAMINTE
Scris de: la pensie la data: 07/08/2021 2:39am
Persoanele persecutate din motive politicede dictatura instaurata incepand cu 6 martie 1945 precum si celor deportate in strainatate sau aflate in prizonerat (categorie din care faceti parte si dv) primesc conform Decretului-Lege 118/1990 urmatoarele drepturi :
- Perioada respectiva este asimilata stagiului de cotizare, chiar daca in acea perioada nu s-a platit contributie la pensie, in cazul dv 3 ani 7 luni si 29 zile.
- Beneficiaza de reducerea varstei de pensionare cu 6 luni pentru fiecare an intreg, in cazul dv 1 an si 6 luni.
- Un punctaj la pensie corespunzator unu salariu echivalent cu 1,5 salarii minime pe economie din acea perioada.
Scris de: statie floarea la data: 07/08/2021 6:24am
Gen:f
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
din ce spuneti d -voastra nu inteleg pentru ca eu nu am avut probleme cu legea niciodata si nici nu -mi amintesc sa fi fost persecutata politic vreodata
Scris de: la pensie la data: 07/08/2021 8:52am
Noi nu am facut decat sa interpretam informatiile date de dv.
Daca nu ati fost persecutata politic inseamna ca la rubrica decretul lege 118/1990 nu trebuie sa fie consemnat stagiu de cotizare asa cum ati lasat sa se inteleaga din datele furnizate de dv.
In general perioada necontributiva este o perioada in care se recunoaste un stagiu de cotizare fara ca in perioada respectiva sa fi platit contributie, care, pe langa perioada in care a fost persecutat politic mai sunt :
- a beneficiat de pensie de invaliditate
- a urmat cursurile unei facultati
- a satisfacut serviciul militar
- a beneficiat de indemnizatie de asigurari sociale
- a beneficiat de concediu medical
- a beneficiat de concediu pentru crestere copil
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1