Subiect "facultatea se calculeaza la pensia anticipata fara penalizare" Deschis de Maria Razasu la data: 07/11/2021 1:34pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
facultatea se calculeaza la pensia anticipata fara penalizare
Scris de: Maria Razasu la data: 07/11/2021 1:34pm
Gen:feminin
Data nasterii:23.11.1960
Stagiul de cotizare:37 ani
Alte date:am locut 30 ani in zona poluata
Intrebare:daca pensia este fara penalizare(beneficiez de reducere cu 2ani)facultatea se ia in considerare la calculul pensiei?.pentru concedii medicale inainte de 2000, se calculeaza contributii?, multumesc
Re: facultatea se calculeaza la pensia anticipata fara penalizare
Scris de: la pensie la data: 07/12/2021 1:36am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 23 octombrie 2022 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 11 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani intregi cu care este depasit stagiul complet de cotizare la data depunerii dosarului.
Conform prevederilor actualei legi a pensiilor pensia anticipata pentru domiciliul de minim 30 ani in o localitate cu poluare remanenta se numeste pensie anticipata partiala, nediminuata. La aceasta pensie nu se ia in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru perioada facultatii.
Concediile medicale luate inainte de anul 2000 sunt considerate stagii de cotizare asimilate si se iau in calculul pensiei pentru limita de varsta si al pensiei anticipate.
Scris de: Maria Razasu la data: 07/13/2021 11:29am
la pensie :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 23 octombrie 2022 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 11 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani intregi cu care este depasit stagiul complet de cotizare la data depunerii dosarului.
Conform prevederilor actualei legi a pensiilor pensia anticipata pentru domiciliul de minim 30 ani in o localitate cu poluare remanenta se numeste pensie anticipata partiala, nediminuata. La aceasta pensie nu se ia in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru perioada facultatii.
Concediile medicale luate inainte de anul 2000 sunt considerate stagii de cotizare asimilate si se iau in calculul pensiei pentru limita de varsta si al pensiei anticipate.
Scris de: Maria Răzașu la data: 07/14/2021 8:06am
Maria Razasu :
la pensie :
Scris de: la pensie la data: 07/14/2021 8:35am
Regretam ca nu intelegem motivul repetarii raspunsului nostru fara comentariul dv.
Daca aveti de facut noi precizari apasati pe "Raspunde aici" si precizati comentariul dv.
Scris de: Maria Razasu la data: 07/16/2021 2:55am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Pentru 5 ani de facultate 1979-1984 cate puncte as primi, sau cati bani pierd pe luna pana la limita de varsta?
multumwsc, am inteles ca nu se ia in calcul facultatea daca ies mai devreme desi pensia este nediminuata pentru ca am locuit peste 30ani in zona poluata.
Scris de: la pensie la data: 07/16/2021 8:33am
Pentru stagiul de cotizare asimilat pentru studii universitare intre 01 octombrie 1979 - 30 septembrie 1984 primiti 2,94224 puncte anuale care va vor creste punctajul mediu al pensiei cu 0,09219 puncte daca cereti acum pensie anticipata partiala, nediminuata. Nu putem sa facem calculul cu cat va creste valoarea pensiei pentru limita de varsta pentru acest stagiu asimilat deoarece nu stim cat va fi valoarea punctului de pensie cand veti beneficia de pensie pentru limita de varsta dar apreciem ca va fi de aproximativ 200 lei.
Scris de: Maria Razesu la data: 07/16/2021 10:16am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: este o diferenta fata de ce mi-ati raspuns prima data si anume ca facultatea nu se ia in calculla pensie pentru zonele poluate, iar acum spuneti ca " primiti 2,94224 puncte anuale care va vor creste punctajul mediu al pensiei cu 0,09219 puncte daca cereti acum pensie anticipata partiala, nediminuata" ma scuzati dar nu se intelege clar da sau ba?
Scris de: la pensie la data: 07/17/2021 5:35am
Aveti dreptate formularea raspunsului este gresita.
Stagiul asimilat pentru studii universitare nu se ia in calculul pensiei anticipate partiale, nediminuate, pentru ca ati avut domicikiul in o localitate cu poluare remanenta.
Raspunsul corect este ;
Pentru stagiul de cotizare asimilat pentru studii universitare intre 01 octombrie 1979 - 30 septembrie 1984 primiti 2,94224 puncte anuale care va vor creste punctajul mediu al pensiei cu 0,09219 puncte , la trecerea de la pensie anticipata partiala la pensia pentru limita de varsta, daca cereti acum pensie anticipata partiala, nediminuata. Nu putem sa facem calculul cu cat va creste valoarea pensiei pentru limita de varsta pentru acest stagiu asimilat deoarece nu stim cat va fi valoarea punctului de pensie cand veti beneficia de pensie pentru limita de varsta dar apreciem ca va fi de aproximativ 200 lei.
Stagiul asimilat pentru studii universitare nu se ia in calculul pensiei anticipate partiale, nediminuate pentru ca ati avut domicikiul in o localitate cu poluare remanenta.
Scris de: Maria Razasu la data: 07/17/2021 12:13pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
va multumesc , acum am inteles
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1