Subiect "INTREBARE REF PROGRAM CALCUL" Deschis de IONESCU DANIELA la data: 07/13/2021 6:06am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
INTREBARE REF PROGRAM CALCUL
Scris de: IONESCU DANIELA la data: 07/13/2021 6:06am
Gen: F
Data nasterii:21.06.1959
Stagiul de cotizare:39 ani 11 luni
Alte date:
Intrebare: Am introdus toate veniturile pe ani, in programul de estimare a pensiei. Au rezultat 2,89 puncte cu o pensie estimata de 4200 lei. Intrebarea este daca coeficientul de corectie de 1,41 este calculat de aplicatie deja sau trebuie aplicat ulterior? Multumesc!
Re: INTREBARE REF PROGRAM CALCUL
Scris de: la pensie la data: 07/13/2021 8:18am
Am verificat datele introduse de dv in programul de calcul pensie si avem urmatoarele observatii :
1 In luna septembrie 1978 codul selectat este gresit. Codul corect este "-" deoarece anul universitar incepe in luna octombrie.
2. Nu ati introdus sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992, care se acorda automat, asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa de mai jos:
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre noiembrie 1985 - octombrie 1987 3 %
Intre noiembrie 1987 - octombrie 1989 6 %
Intre noiembrie 1989 - martie 1992 9 %
3 Dupa anul 1990 pana in anul 2021 ati introdus sporuri in % sau in suma fixa care nu stim daca sunt corecte. In aceasta perioada se introduc sporuri cu caracter permanent si acestea sa nu mai fie introduse si in salariul introdus in coloana salarii tarifare.
4 Dupa aprilie 2001 salariile pentru care s-a platit CAS si care intra in calculul pensiei au fost limitate la anumite sume indicate de noi la pagina "Limitarea salariului luat in calculul pensiei" accesabila din pagina principala. Dumneavoastra ati introdus in anumite luni salarii mai mari decat aceste limite insa nu influenteaza calculul pensiei pentruca programul face automat limitarea.
5 Programul nu calculeaza automat indicele de corectie deoarece nu toti pensionarii au drept la acest indice.
Pentru a se aplica indicele de corectie introduceti in pagina de intrare in program in caseta Indice de corectie 1,41 daca va pensionati in acest an si daca aveti acest drept.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1