Subiect "Cumul pensie anticipata cu venit din PFA" Deschis de Viorica la data: 07/14/2021 5:39am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cumul pensie anticipata cu venit din PFA
Scris de: Viorica la data: 07/14/2021 5:39am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua! Se poate cumula pensia anticipata cu venituri obtinute ca PFA? Pensia anticipata obtinuta ca urmare a depasirii stagiului de cotizare cu 8 ani, este pensie la limita de varsa sau tot pensie anticipata?
Cu ce fel de venituri se poate cumula pensia anticipata, in mediul privat.
Multumesc pentru raspuns!
Re: Cumul pensie anticipata cu venit din PFA
Scris de: la pensie la data: 07/14/2021 8:28am
Conform actualei legi a pensiilor 263/2010 pensia obtinuta cu anticipare de 5 ani pentru depasirea cu 8 ani a stagiului complet de cotizare se numeste pensie anticipata, nediminuata.
Conform aceleiasi legi a pensiilor pensia anticipata, nediminuata, poate fi cumulata cu sumele castigate prin o activitate independenta asa cum este definita prin codul fiscal,
Pentruca activitatea dv de persoana fizica autorizata sa fie incadrata in categoria activitate independenta trebuie sa indeplineasca 4 criterii numinalizate in art 7 punctul 3 din legea 227/2015 codul fiscal. Pentru confirmarea indeplinirii criteriilor de incadrare in activitate independenta a activitatii dv de PFA adresati-va unui consultant fiscal.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1