Subiect "continuitate in munca sau cum se considera zilele dintre trecerea in rezerva si reluarea activitatii ?" Deschis de Sirghe Ioan la data: 07/15/2021 3:46am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
continuitate in munca sau cum se considera zilele dintre trecerea in rezerva si reluarea activitatii ?
Scris de: Sirghe Ioan la data: 07/15/2021 3:46am
Gen: masculin
Data nasterii: 30 august 1964
Stagiul de cotizare: 38 ani si 7 luni
Alte date:11 ani 11 luni si 22 de zile la Grupa 1 de munca.
9 luni la Grupa 2 de munca.

Intrebare:Am efectuat stagiul militar in perioada 1984-1984.
Conform notatiilor din Carnetul de munca am 11 ani 11 luni si 22 de zile la Grupa 1 de munca. Conform datelor din REVISAL am 12 ani si 6 zile la Grupa 1 de munca.
Fata de acesta situatie am identificat diferenta : sunt zilele dintre trecerea in rezerva (dupa efectuarea stagiului militar) si data reluarii activitatii astfel:
„Trecut in rezerva” 27.08.0984
„Reluat activitatea in baza aceluiasi contract de munca” 10.09.1984
Acestea sunt notatiile din carnetul de munca.
Conform legislatiei in vigoare la acea data daca am reluat activitatea in mexim 15 zile de la trecerea in rezerva am pastrat continuitatea in munca.
Precizez ca inainte si dupa stagiul militar eram incadrat cu contract de munca intr-o functie prevazuta la Grupa 1 de munca.
Intrebarea este: Cand voi depune cererea de pensionare cati ani la grupa 1 de munca mi se vor lua in considerare? Sau, ce se peate face pentru a mi se lua in calcul 12 ani la grupa 1 de munca ?
Re: continuitate in munca sau cum se considera zilele dintre trecerea in rezerva si reluarea activitatii ?
Scris de: la pensie la data: 07/15/2021 4:56am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 30 august 2029 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de11 ani intregi lucrat in grupa I si 1 an intreg lucrat in gr II de munca (completat cu 3 luni neutilizate la grupa I) beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 5 ani si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 44 ani si 4 luni (fara stagiu de cotizare asimilat pentru stagiul militar). Perioada intre lasarea la vatra si reluarea activitatii nu se considera stagiu de cotizare nici in grupa de munca nici in conditii normale. Nu se poate completa stagiul de cotizare in grupa I de munca. Continuitatea in munca inseamna altceva nu recunoasterea acelui interval ca fiind lucrat. Pentru a dovedi stagiile de cotizare in grupele de munca va recomandam sa cereti adeverinta eliberata de angajator,
Stagiul in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 11 ani intregi lucrat in conditii speciale si 1 an intreg lucrat in conditii deosebite (completat cu 3 luni neutilizate la grupa conditii speciale) beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 5 ani si 10 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 59 ani si 2 luni adica in data de 30 octombrie 2023.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1