Subiect "Re-angajare din pensionare anticipată partial" Deschis de Carșote Cornelia la data: 07/16/2021 10:02am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Re-angajare din pensionare anticipată partial
Scris de: Carșote Cornelia la data: 07/16/2021 10:02am
Gen:F
Data nasterii: 19-05-1961
Stagiul de cotizare:32 ani 2 luni
Alte date: Sunt pensionată anticipat parțial din octombrie 2018
Intrebare:Intenționez să mă re-angajez la fostul loc de muncă și vreau să știu dacă în caz de nevoie,îmi pot relua pensia în orice moment, dacă trebuie să depun din nou alt dosar și dacă pensia se va recalcula după noile dispoziții, mulțumesc.
Re: Re-angajare din pensionare anticipată partial
Scris de: la pensie la data: 07/17/2021 5:50am
Daca va reangajati, pe perioada cat beeficiati de pensie anticipata partiala, pensia se suspenda pe perioada in care lucrati si la incetarea activitatii, care poate fi facuta in orice moment, pensia anticipata partiala se repune in plata fara a fi recalculata pentru perioada lucrata dupa pensionarea cu pensie anticpata partiala. Aceasta recalculare se face numai la trecerea la pensie pentru limita de varsta, Reluarea in plata a pensiei anticipate partiale dupa perioada de suspendare si decizia de pensie pentru limita de varsta dupa aceasta se fac fara a depune alt dosar.
Daca va reangajati in perioada cat beneficiati de pensie anticippata partiala este recomandat sa anuntati la Casa de pensii atat data reangajarii cat si data incetarii activitatii pentru a evita situatia de a restitui sumele necuvenite,
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1