Subiect "persoana neincadrata in munca" Deschis de Andrei la data: 08/11/2021 4:41pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
persoana neincadrata in munca
Scris de: Andrei la data: 08/11/2021 4:41pm
Gen:M
Data nasterii:12.05.1969
Stagiul de cotizare:14 ani si 9 luni in Romania; facultate la zi si serv. militar satisfacut in R.Moldova
Alte date:cetatenie romana
Intrebare:Am o boala pentru care am fost incadrat in grad de handicap accentuat. De curand, nu mai sunt angajat. Pot sa fac cerere pentru a primi decizie medicala pentru a fi incadrat intr-un grad de invaliditate? Am dreptul la pensie de invaliditate? Multumesc.
Re: persoana neincadrata in munca
Scris de: la pensie la data: 08/12/2021 4:26am
Aveti dreptul la pensie de invaliditate.
Pentru aceasta trebuie mai intai sa va adresati Comisiei de expertiza a capacitatii de munca de pe langa Casa teritoriala de pensii de care apartine domiciliul dv pentru a afla componenta dosarului pentru expertizarea capacitatii de munca in vederea incadrarii in gradul de invaliditate.
Dupa incadrarea in gradul de invaliditate trebuie sa intocmiti dosarul de pensionare care se depune la Casa de pensii.
Scris de: Andrei la data: 08/12/2021 5:12am
Gen:M
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Va multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt si documentat.
As dori sa va intreb inca ceva: Pot sa cer si pensie de invaliditate daca sunt inregistrat in momentul respectiv la somaj si primesc indemnizatie de somaj? Multumesc mult.
Scris de: la pensie la data: 08/12/2021 7:04am
Nu puteti primi in acelasi timp indemnizatie de somaj si pensie de invaliditate insa este recomandabil sa incepeti demersurile de obtinere a documentelor necesare astfel ca la sfarsitul perioadei de somaj sa puteti depune dosarul de pensie de invaliditate.
Scris de: Andrei la data: 08/12/2021 9:45am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Multumesc mult pentru sfaturi!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1