Subiect "Cum figurezi in calcul somajul" Deschis de Ada la data: 08/12/2021 9:15am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cum figurezi in calcul somajul
Scris de: Ada la data: 08/12/2021 9:15am
Gen:F
Data nasterii: 11.06.1963
Stagiul de cotizare: 33.9
Alte date:
Intrebare:
1. Cum se figureaza in tabelul de calcul "somajul" ? Nu sunt decat rubrici pentru L-slariu, O-ora, stagiu militar etc. fara "s-somaj"
2. Cifre rezultata ca si pensie aproximativa se inmulteste cu coeficientul anual de corectie si apoi se diminueaza cu procentul din pensie anticipata partiala ? Sau cum?
Re: Cum figurezi in calcul somajul
Scris de: la pensie la data: 08/12/2021 3:03pm
1 Perioada de somaj se asimileaza stagiului lucrat iar in program se selecteaza codul "L" iar in coloana salariu tarifar se introduce indemnizatia de somaj primita pe acea perioada.
2 Programul de calcul calculeaza :
- punctajul mediu necorectat
- punctajul mediu corectat daca se introduce indice de corectie
- valoarea pensiei inmultind punctajul mediu corectat/necorectat cu valoarea punctului de pensie
Daca doriti sa calculati pensia anticipata partiala diminuati datele de mai sus cu coeficientul de diminuare.

Am verificat datele introduse de dv in programul de calcul si avem urmatoarele observatii :
1 Nu ati introdus sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992, care se acorda automat, asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa de mai jos:
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre octombrie 1984 - septembrie 1986 3 %
Intre octombrie 1986 - septembrie 1991 6 %
Intre octombrie 1991 - martie 1992 9 %
2 Ati selectat codul "S", probabil pe perioada de somaj, fara sa introduceti indemnizatia de somaj si programul o va trata ca pe stagiu militar.
3 Ati selectat codul "N"pe perioade in care instructiunile de completare prevedeau inscrierea salariului tarifar in carnetu de munca, Acest cod se selecteaza numai in perioadele in care instructiunile de completare nu prevedeau obligatia inscrierii salariului tarifar in carnetu de munca. Dv nu ati lucrat in acea perioada. Incercati sa aflati salariul castigat in acele perioade si selectati codul "N" daca acele perioade au fost lucrate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1