Subiect "pensie anticipata" Deschis de Petre Petre la data: 08/14/2021 12:11pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata
Scris de: Petre Petre la data: 08/14/2021 12:11pm
Gen:M
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:PENTRU COLEG
Intrebare:A depus dosar pensie anticipata, nediminuata pe 4 iunie, primit decizia 19 iulie , inca lucreaza , perioada lucrata in plus se considera de la data depunerii dosar sau data primirii deciziei de pensionare ?va lucra pina la sfiirsitul anului 2021
Re: pensie anticipata
Scris de: GicaH la data: 08/14/2021 12:33pm
Petre Petre :
Gen:M
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:PENTRU COLEG
Intrebare:A depus dosar pensie anticipata, nediminuata pe 4 iunie, primit decizia 19 iulie , inca lucreaza , perioada lucrata in plus se considera de la data depunerii dosar sau data primirii deciziei de pensionare ?va lucra pina la sfiirsitul anului 2021[/quote

De la data depunerii cererii, până la depunerea adeverinței de încetare a activității...
Scris de: la pensie la data: 08/15/2021 10:58am
Raspunsul domnului Gica este corect.
Perioada lucrata in plus se considera de la data depunerii dosarului, daca in calculul pensiei anticipate a fost luat in calcul perioada pana la data depunerii dosarului.
Perioada lucrata in plus va fi luata in calcul la trecerea la pensie pentru limita de varsta.
Scris de: Petre Petre la data: 08/16/2021 12:28am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:TRECEREA LA LIMITA DE VIRSTA O VA FACE PESTE 1, 6 ANI
Intrebare:POATE SA FACA O CERERE DE RECALCULARE LA O LUNA DUPA DEPUNERE ADEVERINTA INCETARE ACTIVITATE ?
VA MULTUMESC !
Scris de: la pensie la data: 08/16/2021 1:35am
Poate face cerere de recalculare a pensiei numai daca are drepturi, care fac parte din baza de calcul a pensiei anticipate, din perioada din inaintea depunerii dosarului de pensie anticipata, care nu au fost luate in calculul pensiei.
Asa cum am precizat mai sus drepturile pentru perioada dupa data depunerii dosarului de pensie anticipata vor fi luate in calcul la trecerea la pensie pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1