Subiect "reducerea limitei de varsta mediu R" Deschis de Manya Ladislau la data: 08/15/2021 4:23am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
reducerea limitei de varsta mediu R
Scris de: Manya Ladislau la data: 08/15/2021 4:23am
Gen:Masculin
Data nasterii:13.07.1959
Stagiul de cotizare:31 ani include sporul pentru grupa I si armata
Alte date: 10 ani 10 luni si 19 zile in grupa I zona I de expunere la radiatii ( cercetare miniera)
in perioada 2005-2009 am lucrat cu un sfert de norma
Intrebare:Va rog frumos sa imi spuneti cand pot sa ies in pensie ?
Re: reducerea limitei de varsta mediu R
Scris de: la pensie la data: 08/16/2021 2:26am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 13 iulie 2024 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”.
Pentru stagiul de 10 ani intregi lucrat in conditii speciale beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu pana la 5 ani si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta la daca va completati stagiul de cotizare si realizati stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Nu este clar stagiul lucrat in perioada 2005 - 2009. Daca pe langa contractul cu sfert de norma nu ati mai lucrat cu norma intreaga la alt angajator atunci la stagiul de cotizare se ia in calcul un sfert din perioada calendaristica lucrata. Daca pe langa contractul cu sfert de norma ati lucrat si cu norma intreaga la alt angajator la stagiul de cotizare se ia in calcul numai perioada lucrata cu norma intreaga.
Scris de: mihai la data: 08/16/2021 2:32am
Gen:m
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Daca in ultimii ani nu ati lucrat puteti cumpara vechime 4 ani sa va completati stagiul de cotizare .
Scris de: la pensie la data: 08/16/2021 3:06am
Domnul Mihai are dreptate insa perioada de completare trebuie sa fie determinata de functionarul de la Casa de pensii la care se incheie contractul de asigurre sociala.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1