Subiect "beneficiile acordate salariatilor" Deschis de Olguta la data: 08/17/2021 7:17am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
beneficiile acordate salariatilor
Scris de: Olguta la data: 08/17/2021 7:17am
Gen:F
Data nasterii:23.11.1964
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Buna ziua

As dori sa stiu daca se platea contributie la pensie pentru sumele care se constituiau in beneficii acordate salariatilor anterior anului 1989. Daca se platea contributie ar trebui sa se ia in calcul la stabilirea bazei de calcul pentru cuantumul pensiei.
Va multumesc
Re: beneficiile acordate salariatilor
Scris de: la pensie la data: 08/17/2021 8:51am
Desi pentru acele sume angajatorul a platit contributie pentru pensie aceste sume nu au facut parte din baza de calcul a pensiei conform legislatiei pensiei din perioada inainte de 01 aprilie 2001. Aceasta prevedere nu s-a modificat in legislatia urmatoare pentru sumele castigate inainte de aprilie 2001 ci numai pentru sumele castigate dupa aceasta data.
Este prevazut ca pana la intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor, prevazuta a se face in septembrie 2023, sa se faca o recalculare a tuturor pensiilor in plata si sa se ia in calcul aceste sume castigate inainte de aprilie 2001.
Scris de: PAVAL DOREL la data: 08/18/2021 1:17pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Din cate stiu eu exista o lege ce va intra in vigoare la 01.09.2021. Legea 127/2019, despre ea este vorba, prevede la art 152 ca toate aceste sume pentru care s-a platit CAS trebuie sa se ia in calcul daca se depune si adeverinta eliberata de angajator dupa un model anexat la lege. In prezent s-a rezolvat problema cu sumele acordate pentru acord global , daca se depune si adeverinte din care rezulta ca s-a platit CSA , iar pentru celelalte beneficii pentru care s-a platit CAS (CAZUL DUMNEAVOASTRA) trebuie sa-i dati in judecata si daca aveti un avocat bun puteti avea castig de cauza.
Scris de: la pensie la data: 08/18/2021 1:43pm
Data de intrare in vigoare a Legii nr.127/2019, despre care am precizat mai sus, a fost amanata, pana la 1 septembrie 2023, prin OUG nr.8/2021.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1