Subiect "Simulare pensie anticipata partiala" Deschis de Cojan Georgeta Gabriela la data: 08/18/2021 7:28am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Simulare pensie anticipata partiala
Scris de: Cojan Georgeta Gabriela la data: 08/18/2021 7:28am
Gen:Feminin
Data nasterii:11.01.1964
Stagiul de cotizare:422 luni
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua!
Am efectuat o simulare pentru calculul pensiei anticipata partiala.Pentru perioadele lucrate care nu apar in cartea de munca nu am putut trece valoarea salariului, deci am ales tot optiunea 'salariu lunar'. Sper ca este ok.
As dori daca aveti amabilitatea sa ma verificati.
Mentionez ca pentru perioadele de dupa 1 sept.1992 am introdus sporurile deoarece nu au fost trecute in cartea de munca si detin o adeverinta in acest sens.
Va multumesc,
Gabriela Cojan
Re: Simulare pensie anticipata partiala
Scris de: la pensie la data: 08/18/2021 8:16am
Am verificat datele introduse de dv in programul de calcul si avem urmatoarele observatii :
1. Nu ati introdus sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992, care se acorda automat, asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa de mai jos:
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre mai 1986 - aprilie 1988 3 %
Intre mai 1988 - martie 1992 6 %
In perioada lucrata in care nu cunoasteti salariul este mai potrivit sa introduceti salariul minim pe economie din acea perioada daca ati lucrat luna intreaga cu norma intreaga de 8 ore zilnic.In acele perioade salariul minim pe economie a fost de 670 lei in perioada octombrie - decembrie 2011 si 1250 in perioada octombrie - decembrie 2016. La primirea deciziei de pensionare veti primi un tabel cu salariile luate in calcul si puteti face completarea corecta a salariilor din acea perioada.
Programul de calcul nu aplica automat diminuarea pensiei anticipate partiale ci trebuie sa o aplicati dv. Dupa datele introduse in program si daca ati depus dosarul de pensionare anticipata partiala in luna august 2021 apreciem ca diminuarea pensiei va fi de cca 27 %.
Pentru a aplica aceasta diminuare inmultiti valoarea iesita din calcul cu 0,77.
Scris de: Cojan Georgeta Gabriela la data: 08/19/2021 7:17am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Va multumesc mult pentru raspuns!
Am verificat din nou datele introduse si am facut corecturile aferente in urma carora rezultatul a iesit modificat, respectiv sunt doar 415 luni. Prespun ca in acest caz si penalizarea este mai mare...
Am depus dosarul in 16.08.2021. Cam in cat timp voi primi decizia?
Cu multumiri,
Gabriela Cojan
Scris de: la pensie la data: 08/19/2021 8:08am
Daca stagiul de cotizare nou este corect diminuarea nu se modifica.
Decizia o primiti in cca 2 sau 3 luni, in functie de volumul de munca si de efectivele prezente de la Casa de pensii unde ati depus dosarul.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1