Subiect "pensie la limita de varsta" Deschis de Gavre Ecaterina la data: 08/31/2021 3:19am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie la limita de varsta
Scris de: Gavre Ecaterina la data: 08/31/2021 3:19am
Gen:feminin
Data nasterii:06.01.1968
Stagiul de cotizare:31 ani
Alte date:Sunt cadru didactic și am făcut 4 ani de facultate
Intrebare: 1. Cei 4 ani de facultate se cunosc ca vechime în muncă?
2. Când pot rămâne în pensie la limită de vârstă? Dar anticipat? Dar anticipat cu penalități?
Re: pensie la limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 09/01/2021 7:48am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 06 ianuarie 2031 la varsta standard de pensionare de 63 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
La pensia pentru limita de varsta se ia in calculul pensiei pentru limita de varsta.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de 58 ani adica in data de 06 ianuarie 2031 daca atunci aveti realizat stagiul complet de cotizare de 35 ani fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru perioada facultatii. Diminuarea depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani intregi cu care este depasit stagiul complet de cotizare la data depunerii dosarului.
Nu puteti beneficia de pensie anticipata, nediminuata deoarece pentru aceasta trebuie sa aveti varsta mai mare de 58 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru perioada facultatii
Scris de: Gavre Ecaterina la data: 09/02/2021 3:36am
Gen:feminin
Data nasterii:06.01.1968
Stagiul de cotizare:31 ani
Alte date:
Intrebare:Oare nu ati gresit? Ați spus că pot ieși la pensie la limită de vârstă in 2031 si tot in 2031 pot ieși anticipat cu penalități.
Si nu am inteles dacă se iau in considerare anii de facultate la varsta de pensionare.
Scris de: la pensie la data: 09/02/2021 6:11am
Aveti dreptate in redactarea raspunsului s-au strecurat cateva erori.
Aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 06 ianuarie 2031 la varsta standard de pensionare de 63 ani
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de 58 ani adica in data de 06 ianuarie 2026 daca atunci aveti realizat stagiul complet de cotizare de 35 ani fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru perioada facultatii.
Stagiul de cotizare asimilat pentru perioada facultatii se ia in calculul pensiei pentru limita de varsta si nu se ia in calculul pensiei anticipate sau anticcipate partiale.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1