Subiect "Recalculare pensie" Deschis de Pastor Georgeta la data: 09/01/2021 6:37am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Recalculare pensie
Scris de: Pastor Georgeta la data: 09/01/2021 6:37am
Gen:feminin
Data nasterii:17.07.1955
Stagiul de cotizare:37 ani
Alte date:pensionare anticipata doar cu 17 zile( in loc de 17 sept.2015, am iesit la pensie la 1 sept.2015)
Intrebare:Am lucrat 37 de ani ininvatamant, cu 2 ani mai mult decat vechimea de 35 de ani obligatorie(parca).Se ia ceva in calcul in plus la recalculare? Apoi,am avut cativa ani salariu de merit( un spor de 15% din baza) care nu a aparut in cartea de munca, dar pt care mi s-au retinut toate taxele, inclusiv cea de pensie. Cum se recalculeaza? Sporul apare pe statele de plata ale scolii si pe "fluturasii" mei de salarii.
Re: Recalculare pensie
Scris de: la pensie la data: 09/02/2021 8:17am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti varsta standard de pensionare de 60 ani si 2 luni si stagiul complet de cotizare de 30 ani si 2 luni.
Anii lucrati peste stagiul complet de cotizare au fost luati in calculul pensiei si cand ati iesit la pensie in septembrie 2015 pentruca s-a facut suma punctelor anuale pe perioada lucrata de 37 ani si s-a calculat punctajul mediu anual impartind aceasta suma la stagiul complet de cotizare, al dv, de 30 ani si 2 luni (30,16667).
Salariul de merit de 15 % din salariu de baza constituie spor cu caracter permanent si trebuia sa se ia in calculul pensiei si la iesirea la pensie din septembrie 2015 daca depuneati o adeverinta, eliberata de angajator, cu aceste sume.
Daca nu ati depus aceasta adeverinta si nu a fost luat in calculuil pensiei puteti cere acum adeverinta si daca o depuneti va fi recalculatra pensia iar cresterea pensiei va fi acordata de la data depunerii adeverintei la casa de pensii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1