Subiect "pensie limita de varsta" Deschis de NELA JIVAN la data: 09/02/2021 3:23am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie limita de varsta
Scris de: NELA JIVAN la data: 09/02/2021 3:23am
Gen:F
Data nasterii:11.12.1959
Stagiul de cotizare:42
Alte date:
Intrebare:Am optat pentru continuarea activitatii la locul de munca si daca pot lua si pensie si salar.
Re: pensie limita de varsta
Scris de: GicaH la data: 09/02/2021 9:44am
NELA JIVAN :
Gen:F
Data nasterii:11.12.1959
Stagiul de cotizare:42
Alte date:
Intrebare:Am optat pentru continuarea activitatii la locul de munca si daca pot lua si pensie si salar.

Da, deocamdată nu s-a legiferat nici-o restricție privind cumulul salariu-pensie , nici la bugetari, care dacă se va da, posibil să fie contestată la CCR și să nu fie constituțională.
Re: pensie limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 09/03/2021 3:24am
Conform prevederilor legii pensiilor 263/2010 in prezent aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta si aveti dreptul sa cumulati pensia pentru limita de varsta cu venituri din activitati dependente, prin contract de munca cu acelasi angajator sau cu alt angajator.
Dar dv ati anuntat angajatorul ca optati pentru continuarea activitatii pana la varsta de 65 ani conform art 56 alin (1) litera c) din legea 53/2003, codului muncii. Nu cunoastem ce prevede legislatia muncii in cazul renuntarii la optiune de a continua activitatea si va sfatuim sa va adresati unui avocat specializat in legislatia muncii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1