Subiect "reducere varsta de pensionare" Deschis de petre buse la data: 09/02/2021 6:19am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
reducere varsta de pensionare
Scris de: petre buse la data: 09/02/2021 6:19am
Gen:M
Data nasterii:14/10/1962
Stagiul de cotizare:33 ani 2 luni
Alte date: 12 ani si 8 luni grupa I in procent 100%. Mai am pentru anii 78, 79, 80 adeveinta pentu lucrat in vacante pe santier aproximativ 1 luna si jumatate in fiecare din anii enumerati, grupa a II a pentru aceste perioade, stagiu militar de 9 luni si facultate la zi 5 ani.
Intrebare: pot iesi la pensie pentru limita de varsta in octombrie 2021?
Puncajul pentru armata si facultate se iau in acest caz in calcul la stabilirea punctajului pentru pensie
Multumesc!
Re: reducere varsta de pensionare
Scris de: GicaH la data: 09/02/2021 9:25am
petre buse :
Gen:M
Data nasterii:14/10/1962
Stagiul de cotizare:33 ani 2 luni
Alte date: 12 ani si 8 luni grupa I in procent 100%. Mai am pentru anii 78, 79, 80 adeveinta pentu lucrat in vacante pe santier aproximativ 1 luna si jumatate in fiecare din anii enumerati, grupa a II a pentru aceste perioade, stagiu militar de 9 luni si facultate la zi 5 ani.
Intrebare: pot iesi la pensie pentru limita de varsta in octombrie 2021?
Puncajul pentru armata si facultate se iau in acest caz in calcul la stabilirea punctajului pentru pensie
Multumesc!

Aveți dreptul la pensie limita de varsta la 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani, după 14.10.2027, fără reducerea pentru grupa de munca, care pentru 12 ani întregi de grupa 1 este de 6 ani, cu un stagiu suplimentar de cotizare de 6 ani.
Totalizati astfel 39 ani și 2 luni de stagiu de cotizare și va puteți pensiona la limită de vârstă după 14 octombrie 2021.
Scris de: la pensie la data: 09/03/2021 8:59am
Raspunsul domnului Gica este corect.
Aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei standard de pensionare, pentru stagiul lucrat in grupa I de munca, la varsta de 65 ani adica in data de 14 octombrie 2027.
Aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare,pentru stagiul lucrat in grupa I de munca, la varsta de 59 ani adica in data de 14 octombrie 2021.
La ambele pensii de mai sus se iau in calcul stagiile de cotizare asimilate pentru perioadele stagiului militar si studii universitare. Daca perioada lucrata in vacanta este pe perioada studiilor universitare trebuie sa renuntati la aceste perioade lucrate in vacanta pentruca daca sunt luate acestea in calcul nu se mai ia in calcul perioada studiilor universitare si aceasta ar fi dezavantajos.
Scris de: petre buse la data: 09/06/2021 5:35am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Scris de: petre buse la data: 09/06/2021 5:48am
petre buse :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
nelamurire

multumesc frumos pentru raspuns. Am lucrat in perioada liceului. Am primit un certificat de atestare cu perioadele lucrate si copii ale statelor de plata. Am observat din copiile statelor de plata ca pe perioada partiala din iunie mi s-a oprit 2% dib retributie ( 8 lei),pentru pensie, pe luna august intraga 28 lei, iar pentru o saptamana din septembrie tot 28 lei. Dupa parerea dumneavostra, avand in vedere ca stagiul de pensie este pentru o luna as putea solicita intr-un proces sa mi se recunoasca la vechime luna intreaga?
Multumesc
Scris de: la pensie la data: 09/06/2021 8:04am
Daca ati lucrat pe perioada vacantelor in timpul liceului vi se ia in calculul pensiei iar pentru cumulare nu trebuie sa faceti nicio interventie pentruca acestea se cumuleaza la zile si se considera o luna intreaga la 30 zile cumulate.
Singura problema estimam a fi in primul an in care aveati sub 16 ani si legea prevedea ca sa aveti acordul parintilor pentru a lucra.
Insa avand indeplinita conditia sa aveti realizat stagiul complet de cotizare cresterea cu cateva luni a vechimii nu mai are mare importanta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1