Subiect "pensie invaliditate/insotitor" Deschis de adda la data: 09/07/2021 3:10am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie invaliditate/insotitor
Scris de: adda la data: 09/07/2021 3:10am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
bun gasit!
in urma unui avc, concediu medical este de 90 zile, dupa care urmeaza pensionarea pe caz de boala?
-ajutorul de handicap si pt insotitor se obtin doar dup a pensionare? sau se pot obtine si pe perioada de recuperare?
multumesc!
Re: pensie invaliditate/insotitor
Scris de: la pensie la data: 09/07/2021 9:38am
Demersurile pentru incadrarea in un grad de handicap se fac separat de demersurile pentru incadrarea in un grad de invaliditate si de pensie de invaliditate.
Demersurile pentru incadrarea in un grad de handicap se fac la Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap organizata pe langa Consiliul Judetean sau pe langa Consiliul Local al Municipiului Bucuresti
Demersurile pentru incadrarea in un grad de invaliditate se fac la Comisia de expertiza a capacitatii de munca organizata pe langa Casele teritoriale de pensii.
Indemnizatia de isotitor poate fi obtinuta o singura data fie de la Primarie dupa obtinerea certificatului de handicap grav fie de la Casa teritoriala de pensii dupa obtinerea deciziei de pensie de invaliditate de gradul I.
Scris de: adda la data: 09/08/2021 10:51am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua!
am priceput! va multumesc! ma puteti ajuta cu un nr de lege unde pot gasi incadrarile in gradurile de handicap?
multumesc!
Scris de: la pensie la data: 09/09/2021 4:29am
Legea 448/2006, privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap art 83.
Scris de: adda la data: 09/13/2021 5:53am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
multumesc!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1