Subiect "pensie anticipata partial" Deschis de Adyna la data: 09/07/2021 7:03am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata partial
Scris de: Adyna la data: 09/07/2021 7:03am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Am depus doosar ptr pensionarea anticipata partial in ian 2021 ,sperand sa imi considere vechimea din gr II de munca,dar am primit decizie prin care eram informata ca mi se respinde cererea neavand decat 32 ani,3 luni si 8 zile vechime.Incerc acum sa imi dau seama cand se va implini termenul de 33 ani si va rog sa raspundeti la 2 intrebari:
1)daca angajarea s-a facut din 12 oct,de ex,cum intra luna octombrie la vechime.
2)dosarul meu a ramas la Casa de pensii si as vrea sa stiu daca el va fi analizat automat atunci cand se implineste termenul de 33 ani,ori trebuie ca eu sa estimez acea data si sa depun o noua cerere.
Va multumesc
Re: pensie anticipata partial
Scris de: la pensie la data: 09/07/2021 10:16am
Stagiul de cotizare se calculeaza in ani/luni/zile.
In lunile incomplete se calculeaza numarul de zile lucrate pana la sfarsitul lunii considerand ca toate lunile au un numar egal de 30 zile calendaristice. Deci daca v-ati angajat in 12 octombrie 1987 in luna in aceasta luna se considera ca ati lucrat un numar de 19 zile calendaristice si pentru a completa o luna intreaga trebuie sa mai lucrati in alta luna 11 zile calendaristice.
Daca dosarul dv a fost respins acesta nu se ia in calcul automat la data in care realizati stagiul complet de cotizare ci atunci cand indepliniti conditiile pentru depunerea dosarului de pensie anticipata partiala trebuie sa recuperati dosarul respins si sa-l redepuneti la Casa de pensii.
Scris de: Adyna la data: 09/07/2021 10:30am
la pensie :
Stagiul de cotizare se calculeaza in ani/luni/zile.
In lunile incomplete se calculeaza numarul de zile lucrate pana la sfarsitul lunii considerand ca toate lunile au un numar egal de 30 zile calendaristice. Deci daca v-ati angajat in 12 octombrie 1987 in luna in aceasta luna se considera ca ati lucrat un numar de 19 zile calendaristice si pentru a completa o luna intreaga trebuie sa mai lucrati in alta luna 11 zile calendaristice.
Daca dosarul dv a fost respins acesta nu se ia in calcul automat la data in care realizati stagiul complet de cotizare ci atunci cand indepliniti conditiile pentru depunerea dosarului de pensie anticipata partiala trebuie sa recuperati dosarul respins si sa-l redepuneti la Casa de pensii.

Acasa am primit in plic decizia si cartea de munca.Ce trebuie sa fac pentru a recupera dosarul?
Scris de: la pensie la data: 09/07/2021 12:56pm
Daca in dosarul respins ati depus si alte documente in original, in afara de carnetul de munca, cum ar fi diploma de studii sau foaia matricola, nerecuperate, pe care trebuie sa le depuneti la noul dosar, faceti o cerere pentru a fi recuperate aceste documente.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1