Subiect "cumul pensie cu salariu." Deschis de vlad nicolae la data: 09/08/2021 8:21am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cumul pensie cu salariu.
Scris de: vlad nicolae la data: 09/08/2021 8:21am
Gen:B
Data nasterii:29.02.1960
Stagiul de cotizare:42 si 3luni
Alte date:9ani grupa a-ll-a
Intrebare:Am decizie de pensionare anticipata partial ptr.inca 7 luni(de care nu doresc sa beneficiez,ramanand angajat) iar la implinirea varstei de 62 ani pot iesi la pensie limita de varsta.Intrebarea este daca mai este necesar sa depun cerere de pensionare sau alte documente cand implinesc varta de 62 ani.Ma mai pot reangaja cumuland si pensia dupa aceasta varsta?
Re: cumul pensie cu salariu.
Scris de: la pensie la data: 09/08/2021 9:51am
Aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 29 februarie 2025 la varsta standard de pensionare de 65 ani.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 9 ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 3 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 62 ani adica in data de 29 februarie 2022.
Daca la dosarul de pensie anticipata partiala ati depus si documentele pentru stagiul de cotizare in grupa II de munca, si acest stagiu apare in decizia de pensie anticipata partiala atunci trecerea de la pensie anticipata partiala la pensie pentru limita de varsta trebuie sa se faca automat fara sa mai depuneti cerere sau alt document. Totusi daca decizia pentru pensie pentru limita de varsta intarzie mai mult de 2-3 luni trebuie sa depuneti o cerere la Casa de pensii in care sa le amintiti ca ati indeplinit conditiile pentru aceasta pensie.
Dupa data in care indepliniti conditiile pentru pensie pentru limita de varsta aveti dreptul sa cumulati pensia cu salariu. Suspendarea pensiei incerteaza de fapt dupa emiterea deciziei de pensie pentru limita de varsta iar prima pensie (impreuna cu drepturile de pensie restante) o primiti in luna urmatoare celei in care a fost emisa decizia de pensie pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1