Subiect "indexare pensie" Deschis de Razasu Maria la data: 09/11/2021 3:06am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
indexare pensie
Scris de: Razasu Maria la data: 09/11/2021 3:06am
Gen:F
Data nasterii:1960
Stagiul de cotizare:37
Alte date:
Intrebare:
1.Daca pensia anticipata partial nediminuata este suspendata(nu a fost pusa in plata niciodata), si intre timp are loc o indexare aceasta se aplica si pensiilor suspendate?. Concret daca ma pensionez in noiembrie 2021 si cerea de punere in plata este in februarie anul viitor, daca de la 1 ianuarie se indexeaza pensiile, eu beneficiez de indexare sau numai pensiile aflate in plata?.
2. Cand se calculeaza pensia pentru limita de varsta , perioadele asimilate primesc indice de corectie tot 1.41 sau cum este legea atunci?, sau nu se mai da nici un indice de corectie ?
multumesc
Re: indexare pensie
Scris de: la pensie la data: 09/11/2021 9:36am
1 Valoarea pensiei platite in o anumita luna este egala cu punctajul mediu al pensiei inmultit cu valuarea punctului de pensie din acea luna. Deci rezulta ca la data indexarii punctului de pensie toate pensiile se indexeaza fie ca acestea sunt in plata sau nu.
2 La recalcularea pensiei de la trecerea de la pensie anticipata la pensia pentru limita de varsta nu se mai acorda indice de corectie pentru punctajul mediu suplimentar aferent stagiilor de cotizare asimilate luate in calcul la aceasta trecere.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1