Subiect "Pensionare anticipare partiala" Deschis de Mihail Dinu la data: 09/14/2021 1:25am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensionare anticipare partiala
Scris de: Mihail Dinu la data: 09/14/2021 1:25am
Gen:M
Data nasterii:05.07.1959
Stagiul de cotizare:peste 35 ani
Alte date:
Intrebare:

Buna dimineata,

va rog as dori sa depun dosarul de pensie anticipat partial in cursul lunii decembrie 2021. Inteleg ca decizia de pensionare o sa mi vina in 45 zile cf legii asta inseamna in ianuarie sau februarie 2022. Pana atunci doresc sa lucrez. Apoi dupa ce mi vine decizia de pensionare o sa iau de la serviciu documentul de incetare a activitatii. asta inseamna deci in ianuarie , februarie 2022. Inteleg ca intr o luna o sa mi vina prima pensie deci in 2022 in martie probabil...Intrebarea este va rog: coeficientul de 1.41 se ia in calcul cu toate ca intrerup serviciul in 2022 si primesc prima pensie in 2022 ....dar in schimb depun dosarul in decembrie 2021 ? De asemenea daca se maresc pensiile cf legii cu inflatie , etc deci daca apar mariri de pensie in ianuarie , februarue 2022 pana la obtinerea documentul de incetarea activitatii mi se ia in calcul marirea cu inflatia tinand cont ca am depus dosarul in decembrie 2021? Va multumesc
Re: Pensionare anticipare partiala
Scris de: GicaH la data: 09/14/2021 3:57am
Mihail Dinu :
Gen:M
Data nasterii:05.07.1959
Stagiul de cotizare:peste 35 ani
Alte date:
Intrebare:

Buna dimineata,

va rog as dori sa depun dosarul de pensie anticipat partial in cursul lunii decembrie 2021. Inteleg ca decizia de pensionare o sa mi vina in 45 zile cf legii asta inseamna in ianuarie sau februarie 2022. Pana atunci doresc sa lucrez. Apoi dupa ce mi vine decizia de pensionare o sa iau de la serviciu documentul de incetare a activitatii. asta inseamna deci in ianuarie , februarie 2022. Inteleg ca intr o luna o sa mi vina prima pensie deci in 2022 in martie probabil...Intrebarea este va rog: coeficientul de 1.41 se ia in calcul cu toate ca intrerup serviciul in 2022 si primesc prima pensie in 2022 ....dar in schimb depun dosarul in decembrie 2021 ? De asemenea daca se maresc pensiile cf legii cu inflatie , etc deci daca apar mariri de pensie in ianuarie , februarue 2022 pana la obtinerea documentul de incetarea activitatii mi se ia in calcul marirea cu inflatia tinand cont ca am depus dosarul in decembrie 2021? Va multumesc

Daca depuneti dosarul de pensionare anticipata în decembrie 2021, indicele de corectie este cel din 2021, chiar dacă decizia vine în ianuarie sau februarie 2022. Pensia este calculata înmulțind punctajul mediu cu punctul de pensie rezultând cuantumul tuturor pensiilor se mareste raportat la valoarea punctului de pensie indexat.
Scris de: Mihail Dinu la data: 09/14/2021 5:50am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Va multumesc

si daca apare o marire cu inflatia la inceput de an sa zicem ianuarie 2022 ,se va tine cont la marire pensie cu toate ca hartie de incetare a actvitatii este mai tarziu in februarie sa zicem ....

multumesc mult
Scris de: GicaH la data: 09/15/2021 1:49am
Mihail Dinu :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Va multumesc

si daca apare o marire cu inflatia la inceput de an sa zicem ianuarie 2022 ,se va tine cont la marire pensie cu toate ca hartie de incetare a actvitatii este mai tarziu in februarie sa zicem ....

Nu contează, oricum toate pensiile, chiar și cele suspendate, cum este a dumneavoastră, se indexează, deoarece se indexează punctul de pensie și automat toate pensiile.

multumesc mult
Scris de: Mihail Dinu la data: 09/15/2021 2:22am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

va multumesc mult
Scris de: la pensie la data: 09/15/2021 2:39am
Raspunsurile domnului Gica sunt corecte.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1