Subiect "Punerea in plata a deciziei de pensionare" Deschis de Steluta Ionescu la data: 09/27/2021 9:25am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Punerea in plata a deciziei de pensionare
Scris de: Steluta Ionescu la data: 09/27/2021 9:25am
Gen: F
Data nasterii: 19 04 1958
Stagiul de cotizare: 39
Alte date: absolvent de studii superioare la zi
Intrebare:Buna ziua!
Sunt functionar public. Ma puteam pensiona la limita de varsta acum doi ani, dar am continuat activitatea in baza unor cereri de prelungire a activității. In cazul in care imi depun dosarul de pensionare in acest an:
1. Mai pot lucra după ce voi primi decizia de pensionare, fără sa fac o cerere de anulare a acesteia? Poate fi amanata punerea in plata a deciziei de pensionare, eu sa lucrez in continuare si, cand ma decid, sa revin pentru completarea dosarului cu adeverinte eliberate de angajator?
2. Daca pot continua activitatea dupa primirea deciziei de pensionare (si nu fac cerere de anulare a acesteia), cum trebuie sa procedez?
Va multumesc mult!
Re: Punerea in plata a deciziei de pensionare
Scris de: la pensie la data: 09/27/2021 12:37pm
Pensia pentru limita de varsta se acorda de la data depunerii dosarului si se plateste prima pensie, cu drepturile restante, in prima luna dupa cea in care a fost emisa decizia de pensionare.
Dupa depunerea dosarului de pensionare puteti sa lucrati in continuare si sa cumulati pensia cu salariu, daca nu ati cerut anularea deciziei de pensionare. In acest caz trebuie sa obtineti acordul angajatorului actual,sau al altui angajator si sa incheiati un nou contract de munca.
Nu se poate amana punerea in plata a deciziei de pensionare pentru limita de varsta daca nu ati depus cerere inainte de varsta standard de pensionare pentru continuarea activitatii pana la varsta de 65 ani
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1