Gen:F
Data nasterii:19.04.1958
Stagiul de cotizare: 39
Alte date:
Intrebare:Buna ziua! Va multumesc pentru raspunsul anterior.
Cred ca nu am redat clar situatia mea. Cu doua luni inainte de a implini varsta standard de pensionare, am depus la angajator cerere de prelungire a activitatii si mi s-a aprobat. Nu este nevoie de un nou contract. In ianuarie 2022 (inainte de a expira prelungirea anterioara) as vrea sa mai depun inca o cerere de prelungire pentru cateva luni/un an.
Vreau, insa sa depun in acest an actele pentru pensionare pentru a beneficia de formula de calcul din acest an cu un indice de corectie mai bun. Cum trebuie sa procedez, dupa primirea deciziei de pensionare, ca aceasta sa ramana valabila, dar pensia sa nu fie pusa in plata, iar eu sa continui sa lucrez in baza cererii aprobate de angajator (sa primesc doar salariul)? Dosarul de pensionare depus in acest an/decizia de pensionare, cu pensia nepusa in plata, ramane valabil/valabila, iar eu sa revin anul urmatoar la casa de pensii doar cu adeverinta cu venitul realizat dupa primirea deciziei de pensioanare pentru recalculare? (presupun ca se respecta formula de calcul din 2021).
Avand in vedere situatia descrisa mai sus, ce trebuie sa fac concret dupa primirea deciziei de pensionare pentru a continua lucrul (in afara de cererea de prelungire catre angajator), fara a fi pusa in plata pensia pentru care voi primi decizia, decizia de pensionare sa ramana valabila iar, dosarul sa poata fi completat in 2022 doar cu adeverinta pentru venitul realizat (dupa decizia de pensionare) pentru recalculare?
Va multumesc si va urez sanatate, liniste si spor!