Subiect "lamuriri despre calcul pensie" Deschis de petre buse la data: 10/27/2021 2:09am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
lamuriri despre calcul pensie
Scris de: petre buse la data: 10/27/2021 2:09am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: cum este corect
Re: lamuriri despre calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 10/27/2021 3:57am
Va rugam sa reveniti si sa formulati clar ce nelamurire aveti.
Scris de: petre buse la data: 10/27/2021 6:32am
petre buse :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: cum este corect

Desi propaganda facuta pentru legea 127 este ca duce la majorarea pensiei mie imi arata pentru 1000 puncte stranse o pensie de 3000 lei aplicand modul de calcul din legea 127 aplicand un Vpp de 75 le corespunzator unui punct de pensie in valoare de 1875 lei iar conform legii 263 valoarea pensiei este de 4841 pentru valoarea punctului de pensie de 1442 si indice de corectie 1,41
De unde aceasta diferenta sau unde gresesc eu?
Multumesc!
Scris de: la pensie la data: 10/27/2021 9:43am
Calculele dv sunt gresite din mai multe puncte de vedere si anume :
- Ati comparat doua cazuri in care valoarea punctului de pensie este diferita 1442 lei si 1845 lei
- Valoarea punctului de pensie 1845 este pur teoretica, nesustenabila din punct de vedere al resurselor financiare.
- Calculul valorii pensiei facut de dv conform legii 127/2019 este gresit deoarece :
Daca aveti 1000 de puncte inseamna ca sunt puncte lunare din care rezulta 1000/12 = 83,33333 puncte anuale care inmultite cu valoarea punctului de referinta (nu de pensie) 75 lei rezulta o pensie de 6250 lei
Introducerea valorii puctului de referinta (care este de fapt valoarea punctului de pensie impartit la 25) este de fapt adoptarea mascata a unui calcul al valorii pensiei utilizand stagiul complet de cotizare de 25 ani pentru toti pensionarii.
Scopul, dupa parerea noastra laudabil, a fost sa se elimine indicele de corectie care a ajuns la 1,41 incepand cu ianuarie 2020 (care reprezinta un avantaj nejustificat dupa parerea noastra), fara a se diminua pensiile celor care au beneficiat de acest indice
Modul de calcul conform legii pensiilor 127/2019 nu este avantajos in aceiasi masura pentru toti pensionarii ci avantajul cel mai mare l-ar avea pensionarii iesiti la pensie inainte de anul 2011 care nu au beneficiat de reducerea stagiului complet de cotizare cu care s-a calculat punctajul mediu anual al pensiei.
Scris de: buse petre la data: 10/27/2021 11:10am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Deci formula de calcu pentru legea 127 este: ( Nr total de pu
puncte:12) x Vpp

Multumesc mult!
Mai am o intrebare intrucat pe 1 noiembrie depun dosarul de pensionare . La intrarea ipotetica in vigoare a legii 127 sau alteia cum va afecta pensia pe care urmeaza sa o primesc?
Cu multumiri!
.
Scris de: la pensie la data: 10/27/2021 11:49am
Da, aceasta formula de calcul este prevazuta in legea pensiilor 127/2019, dar articolul care prevede aceasta formula de calcul nu este in vigoare in prezent si poate fi modificat pana in septembrie 2023 cand este prevazut sa intre in vigoare aceasta lege.
Este prevazut ca la intrarea in vigoare a acestei legi, sau a alteia sa fie puse in plata toate pensiile, recalculate in prealabil cu o noua formula de calcul.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1