Subiect "stagiu cotizare" Deschis de Romanescu Ion la data: 10/28/2021 3:54am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
stagiu cotizare
Scris de: Romanescu Ion la data: 10/28/2021 3:54am
Gen:F
Data nasterii: 1960
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna dimineata,
Am o intrebare pentru sotia mea care doreste sa depuna dosarul pentru pensie anticipata partiala. In fisierele primite de la CNPP, in speta STAGII LUNARE sau ANUALE , la final pentru Total astagiu asigurat dupa 04.2001 sunt trecute 2 randuri, numarul de puncte fiind acelasi:
- total perioada: 20 ani, 5 luni, 16 zile
- conditii normale: 20 ani, 4 luni, 5 zile
(obtinut la 26 oct 2021)
Care dintre aceste date se iau in calcul pentru stabilirea numarului de ani lucrati, bineinteles adaugand perioada anterioara? Este necesar sa stim pentru stabilirea Numarul de luni de anticipare pana la pensia pentru limita de varsta, respectiv Numarul de ani lucrati peste
stagiu complet de cotizare.
Multumim pentru toate informatiile EXTREM DE UTILE pe care le oferiti,
Re: stagiu cotizare
Scris de: la pensie la data: 10/28/2021 9:23am
Informatiile date sunt incomplete pentru a va da un raspuns corect.
In adeverinta mentionata trebuie sa mai fie un rand sau mai multe cu diferenta de 1 luna si 10 zile care poate fi stagiu de cotizare lucrat in grupele de munca, stagiu de cotizare asimilat pentru perioada de concediu pentru incapacitate temporara de munca sau somaj.
La calculul stagiului de cotizare in vederea pensiei anticipate partiale, atat inainte si dupa 01 aprilie 2001, nu se iau in calcul stagiile de cotizare asimilate pe perioada pensiei de invaliditate, perioada studiilor universitare si ale stagiului militar in schimb sunt luate in calcul stagiile de cotizare asimilate pentru perioada de somaj, concediu pentru incapacitate temporara de munca si concediu pentru crestere copil si stagiile de cotizare lucrate in conditii normale sau in grupele de munca.
Scris de: Romanescu Ion la data: 10/28/2021 9:46am
Gen:F
Data nasterii:1960
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Aveti dreptate!
Imi cer scuze pentru omisiune!
Ultimul rand este:
Prestatii asigurari sociale: 1luna si 11 zile (concediu medical)
Conform raspunsului dvs. acesta se ia in calcul la stabilirea stagiului de cotizare.In acest caz stagiul total ar fi cel din primul rand, respectiv 20 ani 5 luni 16 zile. Imi puteti confirma (sau infirma)?
Multumesc pentru disponibilitate si clarificarile pe care le aducete!
Toate bune,
Romanescu Ion
Scris de: la pensie la data: 10/28/2021 10:15am
Da, luati in calcul stagiul de cotizare total lucrat dupa aprilie 2001 de 20 ani, 5 luni, 16 zile.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1