Subiect "Rugăminte" Deschis de Bordean Marius M la data: 10/29/2021 6:30am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Rugăminte
Scris de: Bordean Marius M la data: 10/29/2021 6:30am
Gen:Masculin
Data nasterii:01.03.1962
Stagiul de cotizare:1980-2018
Alte date:Am lucrat 37 ani cu handicap(accident în perioada armatei în anul 1981).Nu am fost înregistrat nicăieri ca persoana cu handicap și nu am cerut nici un fel de beneficiu. Luna aceasta am obținut certificat de încadrare în grad de handicap (27.10.2021)cu grad mediu și valabilitate 1an.Doresc sa îl contest deoarece nu apare data dobândirii handicapului și din punct de vedere al valabilității (am un handicap ireversibil). Cu toate ca am depus acte doveditoare la dosar mi s-a spus ca nimeni nu primește valabilitate permanenta din prima. Va rog sa ma indrumati, în situația mea actuala, cum sa procedez pentru rezolvarea contestației, cui sa ma adresez ca să mă pot încadra în legea 127din 2019 art 52.
Intrebare:Art 52 din legea 127din 2019 este în vigoare?
Re: Rugăminte
Scris de: la pensie la data: 10/29/2021 10:24am
Regretam ca nu va putem ajuta in privinta contestarii deciziei de incaadrare in grad de handicap, deoarece noi nu am urmarit legislatia privitoare la aceasta,
Totusi precizam ca : Art 87 alin (5) din legea 448/2006, a persoanelor cu handicap, prevede :
Certificatele emise pot fi contestate de titularii acestora, in termen de 30 zile calendaristice de la comunicare, la instanta de contencios administrativ competenta, potrivit legii contenciosului administrativ nr 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, cererile adresate instantei fiind scutite de taxa judiciara de timbru. In cazul dv noi apreciem ca instanta de contencios administrativ competenta este tribunalul.
Rugam pe cei care viziteaza acest site si cunosc raspunsul, sa va ajute.
Art 52 din legea pensiilor 127/2019 nu este in vigoare insa este in vigoare art 58 din legea pensiilor 263/2010 care prevede reducerea cu 10 ani a varstei standard de pensionare (in cazul dv reducerea de la 65 ani la 55 ani) a persoanelor cu handicap accentuat daca au lucrat doua treimi din stagiu complet de cotizare (in cazul dv 23 ani si 4 luni) in stare de handicap accentuat.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1