Subiect "PENSIE LA LIMITA DE VARSTA" Deschis de CONSTANTIN PARACIUC la data: 11/04/2021 7:44am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
PENSIE LA LIMITA DE VARSTA
Scris de: CONSTANTIN PARACIUC la data: 11/04/2021 7:44am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua!Am 2 intrebari:
1) Care este criteriul de calcul al punctajului anual?
-salariul de baza(cel din cartea de munca)
-salariul realizat(cu acord,cu ore suplimentare,sporuri de toate felurile)
2) Daca indicele de corectie de 1,41 se pastreaza si in 2021?
Re: PENSIE LA LIMITA DE VARSTA
Scris de: la pensie la data: 11/04/2021 9:23am
Modul de calcul al punctajului mediu anual al pensiei este urmatorul
1. Se calculeaza un punctaj lunar impartind castigul lunar realizat de dv la salariul mediu pe economie din luna respectiva
Pe perioada anterioara datei de 01 aprilie 2001 castigul lunar este constituit din salariul tarifar (inscris in carnetul de munca) si sporurile cu caracter permanent mentionate in anexa 15 la Normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010.
Pe langa aceste sume mai pot fi luate in calcul urmatoarele sume, daca pentru acestea se obtine o Hotarare judecatoreasca :
- sumele castigate in acord
- sumele castigate pe ore suplimentare daca s-a lucrat pe santierele de constructii
Pe perioada dupa 01 aprilie 2001 castigul lunar este constituit din salariul brut pentru care s-a platit contributie de asigurari sociale (CAS).
2. Se calculeaza un punctaj anual impartind suma punctajelor lunare din anul respectiv la 12.
3. Se calculeaza un punctaj mediu anual al pensiei impartind suma punctajelor anuale realizate pe toata perioada lucrata la stagiul completat de cotizare, care depinde de data de nastere.

Indicele de corectie 1,41 se acorda si pe intreaga perioada a anului 2021.
Re: PENSIE LA LIMITA DE VARSTA
Scris de: CONSTANTIN PARACIUC la data: 11/08/2021 3:05am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
La intrebarea legata de indicele de corectie am gresit anul care trebuia sa fie 2022.
Scuze si multumesc anticipat pentru raspuns!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1