Subiect "Buna ziua" Deschis de Ștefania Chichea la data: 11/04/2021 9:40am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Buna ziua
Scris de: Ștefania Chichea la data: 11/04/2021 9:40am
Gen:feminin
Data nasterii:02.10 1965
Stagiul de cotizare:
Alte date:am lucrat 18 ani si 7 luni grupa 2 la uzina mecanică sadu
Intrebare:imi puteti spune cand as putea iesi la pensie anticipat?
Re: Buna ziua
Scris de: la pensie la data: 11/04/2021 10:06am
Pentru un calcul complet trebuia sa precizati stagiul total de cotizare lucrat adica daca ati lucrat si fara grupa de munca.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 02 august 2028 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 10 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 18 ani intregi lucrat in gr II de munca beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 6 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare total (cu grupa si fara grupa ).
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 18 ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 6 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 56 ani si 10 luni adica in data de 02 august 2022 daca cumuland stagiul de cotizare total (cu grupa si fara grupa ) cu stagiul suplimentar de 6 ani aferent grupei de munca realizati stagiul complet de cotizare care in cazul dv este de 34 ani si 4 luni. Adica pe langa stagiul de cotizare lucrat in grupa II de munca ar trebui sa mai aveti lucrat un stagiu de cotizare fara grupa de munca de minim 9 ani si 9 luni.
Pensia anticipata partiala care se acorda cu o anticipare de 5 ani fata de 02 august 2028 este conditionata deasemeni de realizarea stagiului complet de cotizare de 34 ani si 4 luni conform aceluiasi calcul de mai sus.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1