Gen:feminin
Data nasterii:01.05.1970
Stagiul de cotizare:33
Alte date:
Intrebare: Buna seara, va scriu cu rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns fata de problema mea. Anul acesta la 01.12 voi avea 33 de ani de munca. Impreuna cu logodnicul meu care traieste in alta tara am decis sa mai lucrez in Romania cei doi ani necesari pana la implinirea stagiului de cotizare complet, adica 35 de ani. Apoi urmeaza sa plec din tara. Nu stiu daca avand la data respectiva varsta de 53 de ani voi avea posibilitatea sa lucrez in continuare. Va rog sa imi spuneti daca la limita in aceste conditii as putea sa solicit pensionarea anticipata partiala cu penalizare la varsta de 58 de ani dat fiind ca acei 35 de ani de cotizare vor exista. Care sunt procedurile in acest sens? Va trebui sa inchei contractul de munca si sa declar acest aspect la Casa de pensii? M-am gandit si la oportunitatea de a inchide un contract cu Casa de pensii pentru a contribui in continuare pana la implinirea varstei de 58 de ani cu contributia minima pentru a putea beneficia de pensie anticipata fara penalizare (peste 43 de ani de contributii) De asemenea as vrea sa stiu daca la varsta de 63 de ani - la limita de varsta mi se va recalcula pensia.