Subiect "continuare activitate" Deschis de CAPRAR LUCIA la data: 11/07/2021 4:21am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
continuare activitate
Scris de: CAPRAR LUCIA la data: 11/07/2021 4:21am
Gen:
Data nasterii:22.09.1961
Stagiul de cotizare:39ani si 7 luni
Alte date:
Intrebare:Bună ziua !
Conform tabelului pot iesi la pensie la data de 23.10.2021, având lucrați 4 ani in grupa I de muncă,menționez că am depus dosarul dar nu am primit decizia de la Casa de pensii.
Intrebare Pot continua activitatea de contabil în învatământul preuniversitar la primirea deciziei de pensionare ? in ce conditii ? având în vedere că vârsta mea de pensionare este de 62 ani si 1 luna făra grupa de muncă.Mulțumesc
Re: continuare activitate
Scris de: constanta la data: 11/07/2021 5:40am
Din câte cunosc, la Stat, nu mai merge... şi cu pensie şi cu salariu.Ori una, ori alta, la Stat.Posibil şi la privat să se întâmple.

Era vorba de un proiect de lege.Nu ştiu dacă este şi Lege!
Scris de: GicaH la data: 11/07/2021 9:16am
constanta :
Din câte cunosc, la Stat, nu mai merge... şi cu pensie şi cu salariu.Ori una, ori alta, la Stat.Posibil şi la privat să se întâmple.

Era vorba de un proiect de lege.Nu ştiu dacă este şi Lege!

Încă nu este legiferat, de fapt este un judecător angajat recent după pensionare consilier în guvern....
Scris de: la pensie la data: 11/08/2021 9:08am
Prevederile legii pensiilor nu sunt diferite la privat fata de bugetari.
In art 118 alin (1) litera a) din legea pensiilor 263/2010 este prevazut ca pensionarii cu pensie pentru limita de varsta au dreptul sa cumuleze pensia cu salariul obtinut prin angajarea cu contract de munca. Deci Casa de pensii nu are temei legal sa retina banii din pensie pe perioada cat pensionarul cumuleaza pensia cu salariul.
In Codul muncii, legea 53/2003 art 56 alin (1) litera c), se prevede dreptul angajatorului de a hotara incetarea de drept a contractului individual de munca la data primirii deciziei de pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupele de munca, fara a se prevedea obligatia salariatului de a anunta angajatorul de primirea deciziei de pensionare.
In cazul incetarii de drept a contractului individual de munca, cu acordul celor doua parti se poate incheia un nou contract de munca in care se mentioneaza ca angajatul este pensionar.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1