Subiect "pensie anticipat partiala" Deschis de Radu la data: 11/08/2021 5:58am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipat partiala
Scris de: Radu la data: 11/08/2021 5:58am
Buna ziua,

Am primit decizia de pensionare in mai 2021,dar mai lucrez inca un an.
Am decis sa inchid contractul de munca in mai 2022.
Ce documente trebuie sa duc la casa de pensii sa pot primi pensia stabilita prin decizia primita in mai 2021?
Anul lucrat dupa ce am primit deciziei se ia in calcul dupa ce implinesc 65 de ani ?tot atunci si perioada petrecuta in stagiul militar obligatoriu?

Multumesc,

Ionel Radu
Re: pensie anticipat partiala
Scris de: GicaH la data: 11/08/2021 6:04am
Radu :
Buna ziua,

Am primit decizia de pensionare in mai 2021,dar mai lucrez inca un an.
Am decis sa inchid contractul de munca in mai 2022.
Ce documente trebuie sa duc la casa de pensii sa pot primi pensia stabilita prin decizia primita in mai 2021?
Anul lucrat dupa ce am primit deciziei se ia in calcul dupa ce implinesc 65 de ani ?tot atunci si perioada petrecuta in stagiul militar obligatoriu?

Multumesc,

Ionel Radu

Atunci când dorești, închei activitatea și duci la CJP dovada încetării activității, iar luna următoare primești pensia....
Scris de: la pensie la data: 11/09/2021 2:45am
Punerea in plata a pensiei anticipate se face atunci cand depuneti dovada incetarii activitatii asa cum a mentionat domnul Gica.
Anul lucrat dupa depunerea dosarului de pensie anticipata se ia in calcul la trecerea de la pensie anticipata la pensie pentru limita de varsta, la varsta standard de pensionare, la fel si stagiul de cotyizare asimilat, pentru perioada stagiului militar, daca la aceasta trecere aveti depus la dosar dovada satisfacerii stagiului militar.
Scris de: Radu la data: 11/13/2021 1:48pm
Buna seara,

Imi puteti,va rog,spune ce activitati poti avea daca ai pensie anticipata ?
Daca se pot da cateva exemple!
Multumesc
Scris de: la pensie la data: 11/15/2021 2:19pm
In cazul pensiei anticipate sau anticipate partiale pensia poate fi cumulata cu veniturile din activitati independente.
Exemple de activitati independente sunt cele efectuate de persoanele fizice autorizate. care sunt enumerate la art 22 din Normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1