Subiect "Trecere de la pensie anticipat partiala la limita de varsta" Deschis de Stoicanescu Corina la data: 12/10/2021 11:54am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Trecere de la pensie anticipat partiala la limita de varsta
Scris de: Stoicanescu Corina la data: 12/10/2021 11:54am
Gen:F
Data nasterii:1962
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Am primit in 6 noiembrie a.c.Decizia de pensie la limita de varsta, avand anterior o decizie de pensie anticipat partiala, cu penalizare. In noua decizie spune ca aceasta intra in plata din luna august anul curent. Intrebarea mea este de ce acum, in decembrie, tocmai am primit pensia in cuantumul dinainte, nemajorata, si nu conform deciziei nou primite?
Va multumesc.
Re: Trecere de la pensie anticipat partiala la limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 12/10/2021 1:27pm
Pensia pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare, se obtine la varsta standard de pensionare si deci dv realizand varsta standard de pensionare in luna august 2021 decizia stabileste ca ca din aceasta luna aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta si de atunci intra in plata.
Desi ati indeplinit varsta standard de pensionare in luna august nu vi s-a platit pensia pentru limita de varsta incepand cu aceasta luna deoarece inainte de inceputul luni august, cu cateva zile, atunci cand s-au tiparit cupoanele de pensii pe luna august nu era emisa decizia de trecere la pensie pentru limita de varsta. Daca veti cauta in decizie veti vedea ca aceasta a fost emisa mai tarziu (probabil in luna octombrie 2021).
Pentru a fi emisa decizia de pensie pentru limita de varsta, dupa pensia anticipata partiala, trebuie ca mai intai sa realizati varsta de pensionare si apoi sa fie recalculata pensia.
Perioada in care se face recalcularea pensiei si emiterea deciziei depinde de numarul de pensii in lucru si de birocratia de la fiecare casa de pensii.
Insa nu trebuie sa considerati ca pierdeti diferenta de pensie pentruca aceasta vi se va plati din urma de la data punerii in plata a pensiei pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1