Subiect "pot iesi la pensie de boala?" Deschis de popescu luminita la data: 12/14/2021 6:50am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pot iesi la pensie de boala?
Scris de: popescu luminita la data: 12/14/2021 6:50am
Gen:feminin
Data nasterii:1967
Stagiul de cotizare:30
Alte date:Am lucrat 3 ani la o fabrica de samota si 3 ani la o sectie unde se faceau filtre pt tractoare ambele cu grupa a 2 a de munca
Intrebare:Cum pot afla cam cat este val pensiei de invaliditate si daca pot iesi la pensie dupa operatia de hernie de disc?
Re: pot iesi la pensie de boala?
Scris de: la pensie la data: 12/14/2021 8:08am
Datele sunt neclare deoarece :
- Nu ati precizat ce reprezinta stagiul de cotizare, foarte probabil ani
- Se are in vedere daca locul dv de munca a fost incadrat in grupa de munca nu daca in sectia in care ati lurat au fost locuri de munca incadrate in grupele de munca
- Pensia de invaliditate se acorda nu in functie de afectiune ci daca afectiunea a diminuat capacitatea de munca sub 50 %. Constatarea gradului de scadere a capacitatii de munca este facuta de catre o comisie de medici de pe langa Casa de pensii care in urma expertizei medicale incadreaza bolnavul in trei grade de invaliditate.
In concluzie aveti dreptul la pensie de invaliditate daca depuneti un dosar medical la Comisia medicala de expertiza a capacitatii de munca si aceasta va incadreaza in unul din gradele de invaliditate.
Daca sunteti incadrata in unul din gradele de invaliditate aveti dreptul s depuneti dosarul de pensie de invaliditate si vi se calculeaza o pensie de invaliditate in functie de : stagiul de cotizare realizat, de salariile realizate pe perioada lucrata si daca locul dv de munca a fost incadrat in grupele de munca. Daca sunteti incadrata in gradele 1 sau II de invaliditate primiti si un stagiu de cotizare potential (in cazul dv de cca 5 ani) pentru care vi se acorda un punctaj suplimentar.
Valoarea pensiei de invalidirtate poate fi calculata cu programul de calcul de pe site-ul nostru daca aveti informatiile indicate de noi mai sus.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1