Subiect "adeverinta perioada lucrata" Deschis de paul rusu la data: 12/27/2021 4:42am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
adeverinta perioada lucrata
Scris de: paul rusu la data: 12/27/2021 4:42am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:sotia,RUSU OLIMPIA,a lucrat in perioada 1980-1991 la cooperativa avantul inbracamintei bucuresti,inscris in cartea de munca,dar aceasta perioada nu a fost luata in calcul deoarece nu exzista adeverinta pentru aceasta perioada(10 ani). intrebare :de unde pot lua aceasta adeverinta?.multumesc
Re: adeverinta perioada lucrata
Scris de: la pensie la data: 12/28/2021 3:29am
In cazul in care perioada respectiva a fost insrisa corect in carnetul de munca si angajatorul a platit contributiile de asigurari sociale, aceasta nu trebuie sa fie dovedita prin adeverinta. Deci cauza neluarii in calcul se poate datora faptului ca inscrierea in carnetul de munca nu a fost facuta corect sau angajatorul nu a platit contributiile de asigurari sociale.
In acest caz sfatul nostru este sa cereti mai intai informatii la Casa de pensii privind motivul neluarii in calcul.
Daca motivul este ca ngajatorul nu a platit contributiile de asigurari sociale.nu se mai poate face ceva pentru ca perioada sa fie luata in calculul pensiei.
Daca motivul este ca inscrierea in carnetul de munca nu s-a facut corect atunci trebuie sa va interesati unde se afla arhiva de personal a cooperativei in care a lucrat doamna si sa cereti adeverinta de la detinatorul acestei arhive.
Pentru a afla detinatorul arhivei adresati-va mai intai la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) de care a apartinut cooperativa si daca nu aflati adresati-va apoi Filialei Arhivelor Statului de care a apartinut cooperativa pentruca acestia trebuia sa dea un aviz detinatorului de arhiva.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1