Subiect "Lamurire" Deschis de Camelia la data: 01/18/2022 5:47am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Lamurire
Scris de: Camelia la data: 01/18/2022 5:47am
Gen:F
Data nasterii:04/12/1960
Stagiul de cotizare:Stagiul efectiv:23 ani si 11 luni//Stagiu asimilat (pensionare gradul II de invaliditate):6 ani si 5 luni. Grupa a II a: 8 ani si 5 luni, Conditii deosebite: 1 an si 3 luni (conform cartii de munca).
Alte date:
Intrebare:Cand ma pot pensiona pentru limita de varsta?
Re: Lamurire
Scris de: la pensie la data: 01/18/2022 10:35am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 04 noiembrie 2022 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 11 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul 8 ani intregi lucrat in gr II si 1 an intreg lucrat in conditii deosebite beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 2 ani si 4 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare lucrat, impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru perioada pensiei de invaliditate si realizati un stagiu total de cotizare de 32 ani si 8 luni.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 9 ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 3 ani si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta.
Scris de: Camelia la data: 01/18/2022 10:36am
Gen:F
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Vreau să fiu sigura ca pot depune dosarul deoarece, inainte de a descoperi acest site am adresat o intrebare consultantului de la Casa Nationala de Pensii Publice, care a catadicsit să raspunda azi, dupa mai mult de 2 luni, iar raspunsul a fost că NU mă pot pensiona pana in noiembrie 2022. Nu a luat in considerare deloc munca in grupa a doua. Eu ma intreb pe ce criteriu sunt angajati acesti consultanti la CNPP?
Vă multumesc!
Scris de: Camelia la data: 01/18/2022 10:39am
la pensie :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 04 noiembrie 2022 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 11 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul 8 ani intregi lucrat in gr II si 1 an intreg lucrat in conditii deosebite beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 2 ani si 4 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare lucrat, impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru perioada pensiei de invaliditate si realizati un stagiu total de cotizare de 32 ani si 8 luni.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 9 ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 3 ani si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta.
Vă multumesc frumos! E un mister pe ce criteriu se fac angajarile la CNPP! Felicitari pentru site!
Scris de: la pensie la data: 01/18/2022 10:42am
Raspunsul nostru a fost facut in ipoteza ca vi se recunoaste stagiul de cotizare lucrat in grupa II.
In cazul in care nu vi se recunoaste nu puteti beneficia nici de reducerea varstei de pensionare, insa in acest caz trebuie sa cereti la Casa de pensii lamuriri privind motivul acestei nerecunoasteri.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1