Subiect "Reducerea limitei de vârstă la personal didactic" Deschis de Márton Balázs la data: 01/18/2022 2:20pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Reducerea limitei de vârstă la personal didactic
Scris de: Márton Balázs la data: 01/18/2022 2:20pm
Genul:masculin
Data nasterii:1959 iunie 5
Stagiul de cotizare:43
Alte date:38 ani personal didactic
Intrebare:dacă s-a aprobat legea de pensionare cu trei ani mai repede pentru personal didact, când intră ín vigoare? Mulțumesc
Re: Reducerea limitei de vârstă la personal didactic
Scris de: la pensie la data: 01/19/2022 5:33am
Regretam ca nu va putem raspunde la aceasta intrebare, deoarece noi nu urmarim initiativele legislative ale altor ministere in afara Ministerului Muncii.
Rugam vizitatorii site-ului daca cunosc aceste amanunte sa intervina.
Re: Reducerea limitei de vârstă la personal didactic
Scris de: Aurel la data: 01/21/2022 4:46am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, din cate cunosc eu, este vorba de o petitie din 2018 prin care se cerea pensionarea mai devreme a personalului didactic.

http://www.euroeducation.ro/pensionarea-personalului-didactic-la-varsta-de-57-ani-pentru-barbati-si-respectiv-55-de-ani-un-proiect-initiat-de-echipa-noastra/

https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-23482897-petitie-online-cere-pensionarea-profesorilor-55-57-ani-pentru-75-dintre-elevi-probleme-comportament-initiatorii-sustin-ajuns-atentia-ministerului-educatiei.htm

Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 196
La data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga:
...
k) art. 127 alin. (3) si art. 130 din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 158 din 16 iulie 1997, cu modificarile si completarile ulterioare;

art. 127 alin. (3) spunea:

(3) Personalul didactic poate fi pensionat, la cerere, cu 3 ani înainte de limitele de vârstă prevăzute de legislaţia în vigoare, dacă are o vechime în învăţământ de cel puţin 25 de ani femeile, respectiv 30 de ani bărbaţii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1