Subiect "calcul pensie anticipata partiala" Deschis de corina liliana la data: 01/27/2022 4:08pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie anticipata partiala
Scris de: corina liliana la data: 01/27/2022 4:08pm
Gen:F
Data nasterii:13.01.1963
Stagiul de cotizare:lucrez din 01.09.1984
Alte date:toti anii lucrati in invatamant
Intrebare:Buna ziua,as dori sa ma pensionez anticipat la 01.09.2022 si am introdus datele pt calculul pensiei in programul d-voastra,incepand din 01.09.1984.Am introdus si facultatea (facuta la zi intre 01.09.1981-31.08.1984).Ulterior am citit ca pt anticipat partial,nu se introduc anii de facultate.Am incercat sa-i sterg,dar la nr lunilor introduse,mi-am dat seama ca nu s-au sters.Cum pot remedia? Multumesc! Inca o intrebare: la pensia calculata ce rezulta din acest program,se aplica apoi penalizarea? Cat ar fi? Multumesc frumos!
Re: calcul pensie anticipata partiala
Scris de: la pensie la data: 01/28/2022 3:58am
Procedura dv de stergere a datelor introduse este gresita fiindca modificand data de incepere a activitatii nu stergeti datele introduse in anii anteriori ci le ascundeti.
Pentru eliminaraea perioadei facultatii procedati astfel :
- Selectati codul "-" in loc de "F" pe fiecare luna (anul universitar incepe la 01 octombrie). Dupa selectarea lunii ianuarie puteti folosi sagetile pentru copierea datelor din randul anterior.
- Dupa terminarea de introdus datele pe o pagina anuala faceti click pe "continua" pentru a fi memorate datele introduse.
Dupa ce terminati de sters datele de pe timpul facultatii puteti modifica data de incepere a activitatii.
Am verificat datele introduse de dv in program si avem urmatoarele observatii :
1 Nu ati introdus sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992, care se acorda automat, asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa de mai jos:
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre septembrie 1987 - august 1989 3 %
Intre septembrie 1989 - martie 1992 6 %
2 Continuati sa introduceti salariile realizate pe anul 2022 pana la data pensionarii.
Daca cereti pensie anticipata partiala in luna septembrie 2022 si atunci aveti stagiul de cotizare de 38 ani diminuarea pensiei va fi de 8,25 %. Deoarece din calcul rezulta un stagiu de cotizare de fix 38 ani orice zi de invoire sau de concediu fara salariu diminuiaza stagiul de cotizare realizat la 37 ani si diminuarea pensiei va fi de 9,90 %
Pentru a calcula pensia diminuata aplicati dv diminuarea la valoarea pensiei rezultate din program.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1