Subiect "Legea 113/2021 aplicare" Deschis de Daniela la data: 01/28/2022 1:49pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Legea 113/2021 aplicare
Scris de: Daniela la data: 01/28/2022 1:49pm
Gen:F
Data nasterii:27.11.1960
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Am fost pensionata medical gradul II de invaliditate, în perioada 2004 -2010. Aș vrea să stiu dacă legea 113/2021 se poate aplica si in cazul pensiei de invaliditate, calculata gresit, pe baza documentelor verificabile. Am facut un calcul bazat pe documentele existente in dosarul pensiei de invaliditate si a reiesit că trebuia să am un punctaj cu 0,43094 puncte mai mare față de cel calculat de Casa de Pensii. Diferenta totala a pensiei pe care ar fi trebuit sa o primesc daca ” doamnele” de la Casa de Pensii își făceau corect munca pentru care sunt plătite depășește 16.000 de lei. M-aș putea adresa instanței pe baza Legii 113/2021?
Re: Legea 113/2021 aplicare
Scris de: la pensie la data: 01/29/2022 8:22am
Legea 113/2021 a modificat art 107 din legea pensiilor 263/2010 prin introducerea aliniatului (2^1).
Aceasta modificare este operata si este inclusa in legea 263/2010, actualizata, de pe site-ul Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP)
Noi consideram ca nu trebuie sa va adresati direct instantei de judecata (tribunalului) ci sa va adresati mai intai Casei de pensii cu cererea de revizuire a calculului pensiei conform prevederilor art 107 alin (1) din legea pensiilor 263/2010 si numai daca aceasta nu recalculeaza pensia va adresati instantei de judecata.
Scris de: Elena la data: 01/29/2022 9:24am
Daniela :
Gen:F
Data nasterii:27.11.1960
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Am fost pensionata medical gradul II de invaliditate, în perioada 2004 -2010. Aș vrea să stiu dacă legea 113/2021 se poate aplica si in cazul pensiei de invaliditate, calculata gresit, pe baza documentelor verificabile. Am facut un calcul bazat pe documentele existente in dosarul pensiei de invaliditate si a reiesit că trebuia să am un punctaj cu 0,43094 puncte mai mare față de cel calculat de Casa de Pensii. Diferenta totala a pensiei pe care ar fi trebuit sa o primesc daca ” doamnele” de la Casa de Pensii își făceau corect munca pentru care sunt plătite depășește 16.000 de lei. M-aș putea adresa instanței pe baza Legii 113/2021?[/quote

Va spun eu care este raspunsul primit de mine intr-un caz identic cu al dumnevoastră :
Legea 113 isi face efect doar pe viitor, asupra deciziilor date dupa intrarea in vigoare a acestei legi.
Deci nu se poate face nimic, raspunsul a fost primit de la CJP TIMIȘ si CNPP. Legea este data degeaba caci are efect doar dupa trecerea a trei ani de la infaptuirea unei erori, deci dupactrecerea termenului general de 3 ani, mai bine zis din 2024 incolo.
Scris de: Daniela la data: 01/29/2022 9:33am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Doamna Elena, un avocat mi-a spus că nu are efect doar pe viitor, iar termenul de 3 ani nu operează aici, deoarece acest termen exista in vechea lege, fiind anulat prin eliminarea termenului de prescriptie. ” Pensionarii care au primit pensii mai mici decât ar fi trebuit, în urma unor greşeli de calcul făcute de funcţionari ai statului, îşi pot primi banii înapoi pe întreaga perioadă calculată eronat, după ce şeful statului a promulgat legea care elimină termenul de prescripţie în aceste cazuri.” Mă voi adresa instantei, cei de la Casa de pensii sunt incompetenti,clar !
Scris de: Elena la data: 01/29/2022 1:08pm
Daniela :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Doamna Elena, un avocat mi-a spus că nu are efect doar pe viitor, iar termenul de 3 ani nu operează aici, deoarece acest termen exista in vechea lege, fiind anulat prin eliminarea termenului de prescriptie. ” Pensionarii care au primit pensii mai mici decât ar fi trebuit, în urma unor greşeli de calcul făcute de funcţionari ai statului, îşi pot primi banii înapoi pe întreaga perioadă calculată eronat, după ce şeful statului a promulgat legea care elimină termenul de prescripţie în aceste cazuri.” Mă voi adresa instantei, cei de la Casa de pensii sunt incompetenti,clar !

Succes!
Scris de: Iftene Ovidiu la data: 01/30/2022 8:09am
Daniela :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:

Doamna Daniela cred ca avocatul v-a sfatuit foarte bine,procedati exact cum v-au spus si domnii de pe acest site LaPensie.com .Cred ca doamna Elena ar trebui sa-si angajeze si dansa un avocat deoarece in lege scrie clar altceva.Aceasta este legea 113/2021.
http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/241928
Scris de: Elena la data: 01/30/2022 8:59am
Iftene Ovidiu :
Daniela :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:

Doamna Daniela cred ca avocatul v-a sfatuit foarte bine,procedati exact cum v-au spus si domnii de pe acest site LaPensie.com .Cred ca doamna Elena ar trebui sa-si angajeze si dansa un avocat deoarece in lege scrie clar altceva.Aceasta este legea 113/2021.

Cei de la CJPsi CNPP au motivat ca la trecerea de la invaliditate la limita de vârstă mutandu-ma in alt judet s-a constatat gresala, dar mi-au modificat punctajul dandu-mi pensia marita din 2014, dar din urma nimic, gresala fiind din 1999 cand am fost pensionata de invaliditate.
Scris de: la pensie la data: 01/30/2022 9:15am
Noi consideram ca legea 113/2021 are efecte in prezent pentru cererile de revizuire care s-au depus dupa intrarea ei in vigoare. Dar nu dupa trei ani de la infaptuirea erorii, cum precizeaza doamna Elena, ci dupa trei zile de la publicarea ei in MO.
Credem ca nerectroactivitatea acestei legi trebuie inteleasa prin faptul ca prevederile ei nu se aplica cazurilor in care s-a facut recalcularea pensiilor inainte de intrarea in vigoare si s-a aplicat prescriptia de 3 ani a drepturilor asa cum precizeaza doamna Elena.
Scris de: Daniela la data: 01/31/2022 10:02am
Mie nu mi s-a revizuit deloc pensia de invaliditate, deci trebuie să imi dea sumele pe care le-au ”oprit”, datorită incompetenței!
Elena :
Iftene Ovidiu :
Daniela :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:

Cei de la CJPsi CNPP au motivat ca la trecerea de la invaliditate la limita de vârstă mutandu-ma in alt judet s-a constatat gresala, dar mi-au modificat punctajul dandu-mi pensia marita din 2014, dar din urma nimic, gresala fiind din 1999 cand am fost pensionata de invaliditate.
Scris de: la pensie la data: 01/31/2022 10:19am
Pentru doamna Daniela
Regretam ca dv venind cu noi precizari se modifica complet analiza facuta de noi anterior.
Daca aveti dreptate conform ultimilor precizari va ramane sa va adresati instantei de judecata si aceasta va stabili mai intai daca aveti dreptate si apoi daca se aplica prevederile modificate de legea 113/2021.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1