Subiect "Plata pensie" Deschis de Ruse Florina la data: 01/29/2022 3:59am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Plata pensie
Scris de: Ruse Florina la data: 01/29/2022 3:59am
Gen:F
Data nasterii:20.06.1960
Stagiul de cotizare:25 ani si 9 luni + 4 ani si 9 luni
Alte date:
Intrebare:Buna ziua in martie 2022 am sa ies la pensie pt limita de varsta, eu fiind incadrata grad 3 pensie de invaliditate, , avand decizia de invaliditate nerevizuibila pana la data pensionarii pt limita de varsta. Doresc sa stiu daca mai primesc in continuare suma de bani de la pensia medicala pana cand voi primi definitiv decizia de pensionare la limita de varsta . Sau se stopeaza plata pensiei medicale si se asteapta 2-3 luni pana la emiterea noii decizii de pensionare cu punctul de pensie nou calculat. Multumesc frumos.
Re: Plata pensie
Scris de: la pensie la data: 01/29/2022 8:36am
Sa fiti linistita. Daca decizia de trecere de la pensia de invaliditate la cea pentru limita de varsta intarzie, cateva luni, veti primi in continuare pensia egala cu pensia de invaliditate. La primirea primei pensii pentru limita de varsta veti primi si diferentele din urma.
Daca decizia de pensie pentru limita de varsta intarzie mai mult de 2 - 3 luni fata de martie 2022 depuneti o cerere la Casa de pensii in care le amintiti ca ati realizat varsta standard de pensionare si aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta.
Scris de: Ruse Florina la data: 01/29/2022 8:49am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt . Va urez sanatate !
Scris de: Ruse Florina la data: 04/14/2022 9:43am
Buna ziua ma numesc Ruse Florina si azi am primit decizia privind acordarea pensiei pentru limita de varsta (cod pensie N10) .
Pe prima pagina este notat "inscriere noua" . La punctul B pensie de asigurari sociale 1593 lei lei - total drepturi : 1593 lei. Data inscrierii la pensie limita de varsta este 20.03.2022.
Pe a doua pagina este notat decizie privind acordarea pensiei pentru limita de varsta (cod pensie N10) si sunt 2 optiuni : "inscriere noua" si "modificare". In dreptul cuvantului "modificare" este o bifa .La punctul B pensie de asigurari sociale este scris 1130 lei - total drepturi pensie 1130 lei . Data inscrierii la pensie este 16.08.2007
As dori sa ma lamuriti care este de fapt pensia care mi se cuvine din aceste 2 sume .
Vechimea pe care Casa de Pensii a calculat-o conform decomentelor este urmatoarea : conditii normale de munca :28 ani 2 luni si 7 zile; perioade asimilate 12 ani si 26 zile . Stagiu total de cotizare realizat 40 ani 3 luni 3 zile .
Va multumesc anticipat .
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1