Subiect "Condiții deosebite" Deschis de Costea Monica la data: 01/29/2022 9:33am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Condiții deosebite
Scris de: Costea Monica la data: 01/29/2022 9:33am
Gen:
Data nasterii:13.02.1965
Stagiul de cotizare:angajata din data de 01.09.1983
Alte date:perioada 01.09.1983 - 01.04.2001 în grupa II de munca 100%
Intrebare:Buna ziua și mulțumesc pentru raspunsurile anterioare!Am făcut o interogare a datelor cuprinse în carnetul de munca la Casa Națională de Pensii și am primit fisa prin care mi se confirma stagiul de grupa II 100%.Ulterior, am realizat ca în perioada aprox 01.04.1998 - 28.02.2000 am fost în concediu creștere copil. În perioada aceea nu se suspenda contractul individual de munca și implicit nu se făceau înscrisuri în carnetele de munca pentru acest concediu! Rugămintea mea este sa îmi comunicați în ce măsură afectează acest lucru data de îndeplinire a condițiilor de ieșire la pensie cu reducerea vârstei pt grupa de munca, respectiv 13 martie 2022?
Multumesc anticipat,
Monica Costea
Re: Condiții deosebite
Scris de: la pensie la data: 01/30/2022 2:53pm
Situatia dv este neclara si nu putem sa o clarificam noi din aceasta cauza. Nu ati precizat daca in acea perioada ati primit o indemnizatie pentru crestere copil. Daca nu ati primit atunci nu poate fi numit concediu ci contractul de munca a fost suspendat si acea perioada nu poate fi luata in calcul nici ca vechime in munca si nici vechime in grupa de munca decat prin faptul ca aceasta perioada, gresit, nu a fost nominalizata in carnetul de munca.
In aceste conditii noi consideram ca stagiul dv lucrat in grupa II de munca se reduce la 15 ani si in consecinta aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 5 ani si pensionarea cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 57 ani si 9 luni adica in data de 13 noiembrie 2022.
Scris de: Monica Costea la data: 01/30/2022 9:25pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: In perioada de concediu crestere copil am primit indemnizatie in cuantum de 85% din salariul avut. Imi pare rau ca nu am specificat acest lucru. In vechiul Cod al muncii nu apare suspendarea contractului individual de munca pentru concediu crestere copil, daca am inteles eu bine, drept pentru care nu s-a suspendat contractul. Am apelat la dvs pentru ca nu am gasit nicaieri tratata aceasta speta.
Multumesc!
Scris de: la pensie la data: 01/31/2022 3:06am
Daca ati primit indemnizatie pe perioada de crestere a copilului inseamna ca pe aceasta perioada contractul de munca nu a incetat si nici nu a fost suspendat. Totusi, desi nu cunoastem instructiunile de completare a carnetelor de munca credem ca trebuia sa se inscrie aceasta perioada in carnetul de munca.
Consideram ca pe aceasta perioada nu se recunoaste grupa de munca deoarece in normele de aplicare ale legii pensiilor se prevede o singutra exceptie de recunoastere a grupei speciale de munca pe perioada concediului pentru incapacitate de munca si a concediului de odihna,
Ar putea sa vi se recunoasca aceasta perioada in grupa de munca in lipsa inscrierii in carnetul de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1