Subiect "Actualizare date in program" Deschis de Petrea Maricel la data: 01/30/2022 8:27am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Actualizare date in program
Scris de: Petrea Maricel la data: 01/30/2022 8:27am
Gen:Masculin
Data nasterii:07.10.1958
Stagiul de cotizare:38 ani 2 luni
Alte date:
Intrebare:Am primit decizia de pensionare anticipata partiala in 19.01.2021, in care s-au luat in calcul veniturile pana in noimbrie 2020.Nu am dat curs deciziei si lucrez si in prezent. Pana la data deciziei am utilizat programul d-stra si datele au coincis perfect.As dori sa stiu cum pot introduce in programul d-stra datele ulterior deciziei de pensionare pentru actualizarea punctajului deoarece stiu foarte bine ca la punctajele ulterior deciziei nu se mai aplica coeficientul de corectie pe care l-am avut.
Mentionez ca la data deciziei am avut un puncaj mediu anual de 1,39267 ( indexat 1,96366 puncte ), penalizare 13,63% si o vechime de 37 ani si 2 luni
Re: Actualizare date in program
Scris de: GicaH la data: 01/30/2022 10:37am
Petrea Maricel :
Stagiul de cotizare:38 ani 2 luni
Alte date:
Intrebare:Am primit decizia de pensionare anticipata partiala in 19.01.2021, in care s-au luat in calcul veniturile pana in noimbrie 2020.Nu am dat curs deciziei si lucrez si in prezent. Pana la data deciziei am utilizat programul d-stra si datele au coincis perfect.As dori sa stiu cum pot introduce in programul d-stra datele ulterior deciziei de pensionare pentru actualizarea punctajului deoarece stiu foarte bine ca la punctajele ulterior deciziei nu se mai aplica coeficientul de corectie pe care l-am avut.
Mentionez ca la data deciziei am avut un puncaj mediu anual de 1,39267 ( indexat 1,96366 puncte ), penalizare 13,63% si o vechime de 37 ani si 2 luni

Daca nu ati cerut anularea, nu mai puteti face nimic, iar castigurile salariale obținute ulterior depunerii cererii de pensionare anticipata partiala se vor lua in calcul doar la pensionare limita de varsta, fara coeficient de corectie.
Dar, posibil ca pana atunci sa se renunțe la coeficientul de corecție al pensiilor.
Scris de: Petrea Maricel la data: 01/30/2022 2:17pm
Stagiul de cotizare:38 ani si 2 luni
Alte date:
Intrebare:Pentu d-nul Gica
Cunosc cele spuse de d-stra, eu doresc sa introduc castigurile salariale pana la varsta de pensionare.Stiu ca nu poate fi schimbat punctajul mediu anual din decizia de pensionare anticipata pana la data limitei de varsta si nici procentul de penalizare, ramane acelasi.Se modifica doar valoarea pensiei atunci cand se modifica valoarea punctului de pensie, asa cum s-a intamplat in 2022. Este corect ?
Scris de: la pensie la data: 01/31/2022 3:55am
Pentru aceasta procedati astfel :
- Deschideti un program nou pe numele dv cu indice 2
- Introduceti data de incepere a activitatii anul cel mai mare posibil la aceasta rubrica (1999) si anul de incetare a activitatii anul in care vreti sa incetati activitatea.
- Introduceti in caseta "Punctaj decizie pensie anterioara" punctajul rezultat prin inmultirea punctajului mediu corectat cu stagiul complet de cotizare adica :
1,96366 X 35 adica 68.72810 puncte
- Nu introduceti indice de corectie
Continuati introducerea in program a sumelor castigate dupa data de depunere a dosarului de pensie anticipata partiala.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1