Subiect "daca pot primi pensie sau ajutor social prin casa de pensii daca am vechime in munca mai mica de 10 ani" Deschis de BUJOR FLORINEL la data: 01/31/2022 5:11am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
daca pot primi pensie sau ajutor social prin casa de pensii daca am vechime in munca mai mica de 10 ani
Scris de: BUJOR FLORINEL la data: 01/31/2022 5:11am
Gen:masculin
Data nasterii:28.04.1956
Stagiul de cotizare: sub 10 ani cu tot cu stagiul militar si
1 an 01luni si 27 zile la un C.A.P.cu contract de munca si scris in cartea de munca
Alte date:
Intrebare:Pot obtine prin casa de pensii o pensie sau un ajutor social ,sau o pensie de invaliditate?Mentionez ca in prezent am facut accident vascular si sunt coasigurat la sotie (care este pensionara),si nu ne ajung banii pentru tratamentul meu medical.
In cazul cind nu pot obtine nimic prin Casa de pensii ma pot adresa primariei sau altui for pentru obtinerea unui ajutor social deoarece am implinit 65 ani si nu sunt apt de munca?
Re: daca pot primi pensie sau ajutor social prin casa de pensii daca am vechime in munca mai mica de 10 ani
Scris de: la pensie la data: 01/31/2022 8:59am
Din pacate de la Casa de pensii nu puteti obtine nici-un fel de pensie.
Singura pensie care se acorda pentru un stagiu de cotizare mai mic de 10 ani este cea de invaliditate dar aceasta se acorda numai pentru cei care au varsta sub varsta standard de pensionare care in cazul dv este de 65 ani.
Pensia sociala se acorda numai celor care beneficiaza de pensie de orice tip de la Casa de pensii, dar aceasta este mai mica decat pensia minima.
Adresati-va la primaria de care apartineti cu rugamintea sa fie facuta o ancheta sociala pentru a vedea daca indepliniti conditiile de acordarea unui ajutor social.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1