Subiect "considerare grupa la reducerea varstei de pensionare, fara stagiu complet" Deschis de Lucia Morar la data: 02/05/2022 4:10am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
considerare grupa la reducerea varstei de pensionare, fara stagiu complet
Scris de: Lucia Morar la data: 02/05/2022 4:10am
Gen:F
Data nasterii:30.12.1960
Stagiul de cotizare:30 ani si 11luni
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, din nou!
La limita de varsta ar trebui sa ies la pensie in 30.11.2022. Acum am vechime 30 ani si 11 luni(calculat de Casa de Pensii, fara grupa, nu aveam adeverintele) din care 6.5 ani grupa a II, cu 100% 5 ani si gr II cu 75% 1.5 ani, toti inainte de 2001 (5ani completix3luni/an=15 luni + 1 an completx3luni/anx75%=2luni. Rezulta total 17 luni)
Intrebarea este: Avand in vedere ca nu am stagiul de cotizare complet (acum, lipsesc 10 luni), se considera perioada de grupa aII-a, respectiv 17 luni, pentru a iesi la pensie mai devreme de 11.2022?
Cu mari multumiri,
LM
Re: considerare grupa la reducerea varstei de pensionare, fara stagiu complet
Scris de: la pensie la data: 02/05/2022 8:28am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita
de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 30 noiembrie 2022 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 11 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 6 ani intregi lucrat in gr II de munca (1 an si 6 luni lucrat in procent de 75 % in grupa II de munca se echivaleaza cu 1 an intreg lucrat in procent de 100 % in grupa II de munca) beneficiati de un stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 1 an si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare lucrat si realizati un stagiu de cotizare total de 32 ani si 5 luni, mai mare decat stagiul complet de cotizare de 31 ani si 11 luni.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 6 ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 2 ani si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta.
Scris de: Lucia Morar la data: 02/06/2022 2:39am
la pensie :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita
de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 30 noiembrie 2022 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 11 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 6 ani intregi lucrat in gr II de munca (1 an si 6 luni lucrat in procent de 75 % in grupa II de munca se echivaleaza cu 1 an intreg lucrat in procent de 100 % in grupa II de munca) beneficiati de un stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 1 an si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare lucrat si realizati un stagiu de cotizare total de 32 ani si 5 luni, mai mare decat stagiul complet de cotizare de 31 ani si 11 luni.
Pentru stagiul de 6 ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 2 ani si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta.

Multumesc muuuult! Foarte explicit, documentat si punctual, raspunsul; apreciez amabilitatea si profesionalismul! Mai ales ca e week-end si raspunsul D-tra a venit deja! Mi-ati dat si o veste buna, deci, ma pot pensiona!
Numai de la bine in sus, va doresc! la tot colectivul!
Scris de: Lucia la data: 03/14/2022 10:01am
Lucia Morar :
la pensie :

Multumesc muuuult! Foarte explicit, documentat si punctual, raspunsul; apreciez amabilitatea si profesionalismul! Mai ales ca e week-end si raspunsul D-tra a venit deja! Mi-ati dat si o veste buna, deci, ma pot pensiona!
Numai de la bine in sus, va doresc! la tot colectivul!

Am primit decizia: e o diferenta in plus cu 47 lei pe decizie fata de datele din sistem! Excelenta! Multumiri!!!!!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1