Subiect "Data Pensionare" Deschis de POP VASILE la data: 02/08/2022 3:38am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Data Pensionare
Scris de: POP VASILE la data: 02/08/2022 3:38am
Gen:M
Data nasterii:14.06.1963
Stagiul de cotizare: 5 ani facultate, 6 luni armata, 12 ani si 10 luni grupa 2 cu 75 %, 2 ani si o luna conditii deosebite 75 %, 3 luni somaj, 8 ani si 9 luni conditii speciale 100 %,3 ani si 3 luni fara conditii, 11 luni somaj si 5 ani si 4 luni fara conditii
Alte date:
Intrebare: Cand pot sa ma pensionez ?
Re: Data Pensionare
Scris de: la pensie la data: 02/08/2022 9:44am
Stagiul de cotizare in grupa de munca este neclar deoarece dupa cum cunoastem noi dupa aprilie 2001 nu s-au mai incadrat in grupele de munca stagii de cotizare lucrate sub 100 %. Din aceasta cauza am luat in calcul stagiul de cotizare lucrat in conditii deosebite in proportie de 100 %.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita
de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiilor in grupele de munca, in data de 14 iunie 2028 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 12 ani lucrat in procent de 75 % in gr II de munca, stagiul de 8 ani lucrat in conditii speciale si stagiul de 2 ani ucrat in conditii deosebite beneficiati de un stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 6 ani si 11 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare lucrat impreuna cu stagiile de cotizare asimilate pentru perioadele stagiului militar si ale somajului si realizati un stagiu de cotizare total de 40 ani si 10 luni.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiile de 8 ani intregi lucrat in conditii speciale si 11 ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 7 ani si 8 luni si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1