Subiect "este posibila renuntarea la decizie pensie anticipata si revenire" Deschis de Ioana Dicu la data: 02/17/2022 3:39am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
este posibila renuntarea la decizie pensie anticipata si revenire
Scris de: Ioana Dicu la data: 02/17/2022 3:39am
Gen:
Data nasterii:1964
Stagiul de cotizare:38 ani 9 luni
Alte date:F
Intrebare:Buna ziua, mi-a sosit decizia de pensie anticipata , dosar depus in ianuarie cand am indeplinit conditiile, insa am observat ca daca mai lucrez 4 luni pot intra intr-un procent mai mic de penalizare (am avut depasire 4 ani si 8 luni,% penalizare 0,30, la peste cinci ani este 0.25) ceea ce mi ar aduce un plus la pensie pe care l-as lua in consideratie ca foarte util. Daca renunt acum la decizie si mai lucrez 5 luni pot depune ulterior sau exista alta forma prin care an putea actiona? Dupa cat timp pot redepune dosarul, exista ingradiri in acest sens? Cum ma sfatuiti sa procedez. Va multumesc.
Re: este posibila renuntarea la decizie pensie anticipata si revenire
Scris de: GicaH la data: 02/17/2022 4:18am
Ioana Dicu :
Gen:
Data nasterii:1964
Stagiul de cotizare:38 ani 9 luni
Alte date:F
Intrebare:Buna ziua, mi-a sosit decizia de pensie anticipata , dosar depus in ianuarie cand am indeplinit conditiile, insa am observat ca daca mai lucrez 4 luni pot intra intr-un procent mai mic de penalizare (am avut depasire 4 ani si 8 luni,% penalizare 0,30, la peste cinci ani este 0.25) ceea ce mi ar aduce un plus la pensie pe care l-as lua in consideratie ca foarte util. Daca renunt acum la decizie si mai lucrez 5 luni pot depune ulterior sau exista alta forma prin care an putea actiona? Dupa cat timp pot redepune dosarul, exista ingradiri in acest sens? Cum ma sfatuiti sa procedez. Va multumesc.

Da, puteți cere anularea deciziei in termen de 30 de zile și să depuneți ulterior dosarul atunci când vă convine.
Scris de: la pensie la data: 02/17/2022 8:27am
Raspunsul domnului Gica este corect.
Aveti dreptul sa cereti anularea deciziei pensiei anticipale partiale in termen de 30 zile de la data comunicarii deciziei dupa care puteti depune din nou dosarul dupa completarea stagiului de cotizare. Nu exista restrictii la redepunerea dosarului si aceasta este procedura corecta.
Scris de: Berczi Emil la data: 02/17/2022 11:36am
Gen:M
Data nasterii:25.09.1961
Stagiul de cotizare:39 ani si 8 luni
Alte date:
Intrebare:La a doua decizie se mai aplica indicele de corectie?(se considera initiala ?)
Scris de: la pensie la data: 02/18/2022 2:40am
In cazul doamnei Dicu daca cere in termen de 30 zile si obtine anularea deciziei de pensie anticipata partiala la redepunerea dosarului de pensie anticipata partiala se considera iesirea initiala la pensie si i se acorda indice de corectie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1